Ik zit enorm in de put vanwege grote problemen. Psychologen en psychiaters kunnen mij echter niet helpen, en verder ook niemand anders. Wat nu?

Ik zit enorm in de put vanwege persoonlijke problemen. Ik word er gewoon helemaal depressief van. Maar ik heb jarenlang bij psychologen, psychiaters e.d. gelopen, en die hebben mij ook nooit kunnen helpen. Mensen in mijn omgeving weten het ook niet. Ik voel me enorm wanhopig!! Wat zou ik kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou aan kunnen kloppen bij een kerk, diaconie, dominee, pastoor, pastoraal medewerker, of het Leger des Heils. Wanneer psychische hulp geen baat heeft werkt christelijke dienstverlening misschien wel, want dan komt er hulp "van boven" bij.

Ga praten met je huisarts, gooi al je problemen voor aan deze arts, hij/zij kan je dan doorverwijzen naar een hulpverlener die je mogelijk wel kan helpen, dat kan ook een andere psychiater of psycholoog zijn dan waar je al geweest bent, andere mensen hebben weer een andere kijk op jouw problemen en bieden vaak andere mogelijke oplossingen, of hulp.

Zoek contact met lotgenoten. Dat kan bv via internet. Het uitwisselen van ervaringen kan wellicht verlichting geven. Sterkte.

praat met iemand die je echt vertrouwd, geloof me, het helpt. Ik heb het ook. Het hoeft niet je ouders, broer, zus, nicht of neef zijn. Het kan evengoed je buurvrouw zijn. Ik zou het toch niet tegen je vrienden zeggen, of toch niet specifiek. Want je weet nooit of ze daar later misbruik van gaan maken. Ik wens je het beste ;)

Ga na waar je niet gelukkig van wordt en wat je graag zou willen. Vaak is angst voor het onbekende een remming om je geluk ergens te zoeken buiten de comfortzone. Voorbeeld: je wilt eigenlijk een bedrijfje starten, wat let je? Ellendiger kan je je niet voelen , bekijk het positief en probeer alles , kan het nog erger?

Hallo Noepetote, Ik heb misschien wel een tip voor jou. Ik begrijp dat je de reguliere hulpinstanties beu bent, ik kan er over meepraten ik heb zelf ook in een bepaalde situatie gezeten, van psycholoog naar psycholoog en huisarts naar psychiater etc. Nergens had ik een klik, en nergens voelde ik me begrepen. Tot ik in contact kwam met de Antroposofische hulpverlening. Dit heeft mij enorm geholpen, ik voelde me voor het eerst begrepen, en ook dat ik hier daadwerkelijk iets aan kon doen, vooral zelf, maar ook met hulp. Het is te uitgebreid om dit hier helemaal uit te leggen, dus ik zet een aantal links hieronder. Antroposofische "psychische geneeskunde" is gebaseerd op de leer van Rudolph Steiner en deze leer kijk eigenlijk dieper en verder dan de reguliere geneeskunde. Ze gaan er van uit dat ieder mens uniek van ziel en geest is en dat het lichaam uit vier lagen bestaat, het fysieke lichaam, het levens lichaam, de ziel en de kern. Dus ze gaan er werkelijk vanuit dat ieder mens anders is, en plaatsen je dus ook niet in een hokje. Voor twee mensen met dezelfde problemen, kan voor elk een heel ander soort van hulp nodig zijn, omdat het nu eenmaal om twee compleet andere mensen gaat. In eerste instantie had ik zelf ook zoiets van, het zal wel weer een of andere rare kwakzalver of zweverig gedoe zijn. Maar antroposofie is geen kwakzalverij of zweverig gedoe want Alleen artsen die afgestudeerd zijn aan een universiteit en zich gespecialiseerd hebben in de antroposofische behandelwijze, mogen het vak uitoefenen. Ook antroposofische therapeuten hebben vaak een medische opleiding genoten voordat ze zich gespecialiseerd hebben in de antroposofische wijze van genezen. Maar ik zou zeggen, baat het niet, dan schaad het ook niet. Probeer er eens over te lezen en misschien ergens eens een afspraak te maken met een Antroposofisch arts om te kijken wat de mogelijkheden zijn. https://nl.wikipedia.org/wiki/Antroposofische_geneeswijze

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar hypnose zou misschien iets kunnen doen ik weet alleen niet of dit ook op langer termijn werkt. Vakantie?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100