kan je over het verlies van een kind heenkomen?

kan je over het verlies van een kind heenkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt van wat je precies bedoelt met 'over het verlies heenkomen'. In praktische zin: Tot circa 1900 stierf een aanzienlijk deel (10-50%) van de kinderen voor het zesde levensjaar. De meeste volwassenen hadden dus minstens één en vaak meerdere kinderen verloren. Desondanks bleven ze doorgaan met leven en kinderen krijgen.

Nee. Dat blijf je je hele leven met je meedragen. Het verdriet en de pijn zullen afzwakken, maar elke verjaardag en sterfdag en familiebijeenkomsten en andere speciale gelegenheden zal deze zoon of dochter in je gedachten aanwezig zijn.

Ja, ook al vergeet je deze gebeurtenis nooit meer, er zijn zeer zeker mensen die hier emotioneel en mentaal overheen kunnen/zullen komen. Met overheen komen bedoelen mensen doorgaans dat ze niet langer de belemmerende of verlammende symptomen van pijn, verdriet, frustratie enz. ervaren. Onder andere mensen die een sterk geloof hebben in een leven na dit levenslevel vinden doorgaans sneller hun manier om hier overheen te raken. Ook mensen die minder gevoelig van aard zijn zullen minder diep geraakt worden door zo'n gebeurtenis en kunnen zich mede daardoor ook sneller herpakken Gevoelige tot heel gevoelige mensen zullen het doorgaans veel lastiger hebben om over zo'n gebeurtenis heen te komen. Vele van deze mensen slagen er zelfs helemaal niet in om zich hier overheen te zetten. Het verwerken van zo'n gebeurtenis verloopt dus bij élk van ons anders waardoor er ook anders gereageerd en anders hersteld wordt. Het antwoord op deze vraag zal dus door élk van ons anders anders beantwoord worden omdat elk van ons nu eenmaal een andere graad van gevoeligheid en/of een andere graad van geloof heeft. Liefs en hopelijk heb je hier iets aan?!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100