Als je de Telegraaf leest, dan krijg je altijd zwarte handen. Is deze inkt giftig?

De inkt dus, niet de inhoud

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb als straatverkoper maandenlang elke zaterdag minstens vijf uur in mijn handen gehad en heb er, op zwarte handen na, niets aan overgehouden. Overigens had ik gisteren hetzelfde met het NRC hoor, maar inderdaad geeft de Telegraaf het meeste af.

De inkt is giftig ja, er zit tolueen in.

neen ,maar als je krant eerst laat strijken of zelf strijkt , zul je het fenomeen niet meer aanvoelen.

'T schijnt dat kranteninkt al jaren van soya wordt gemaakt. Allergie-info: "Sommige mensen kunnen allergisch reageren op de eiwitten in soja. Dit kan zich onder meer uiten in orale allergie (jeuk in de mond)urticaria (bulten), roodheid en/of jeuk van de huid, die optreedt binnen een uur na consumeren van de bonen. Een enkele keer ontstaat een gevaarlijker reactie, nl een anafylactische shock, die onmiddellijke medische behandeling vereist. Bij baby's kan soja allergie zich uiten in de vorm van eczeem." Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sojaboon answers.yahoo.com http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_ink Verder lezen (Engels): http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean#Health_risks

Nee, moderne kranteninkt is niet giftig. Bij de Telegraaf is dit effect groter, door de enorme koppen boven de artikels. Dat is het enige dat de Telegraaflezers lezen.

Je moet geen bekers inkt gaan drinken maar het kleine beetje wat via je handen in je mond komt zal je de kop niet kosten. Overigens ligt het er aan waar je in het land woont in hoeverre de krant afgeeft. Niet alle kranten komen uit dezelfde drukkerij. Je kunt dus altijd verhuizen als je de zwarte handen zat bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100