Kunnen alle dieren denken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt eraan wat je onder denken verstaat. Ik zou zeggen dat dieren niet kunnen nadenken. Gedrag bij apen kan er op lijken dat ze kunnen nadenken, maar dat is maar de vraag. Het is niet te vergelijken met het denken van mensen.

Nee, de meeste dieren volgen hun instinct.

Nee, niet alle dieren bezitten enige vorm van intelligentie.

Toch denk ik dat dieren kunnen denken. Apen zijn bijvoorbeeld in staat om indirect dingen te bereiken. Wanneer ze niet bij een banaan kunnen komen, omdat deze te hoog aan een touwtje hangt, kunnen ze bedenken dat als ze er dingen onder leggen (of op elkaars schouders gaan staan) ze er wel bij kunnen. Dit getuigt duidelijk van een bewust gemaakte beslissing. Kortom: ik denk dat er (veel) dieren zijn die enkel instinctief handelen, maar dat er toch ook wel dieren zijn die wel degelijk actief denken.

Ik denk het wel, maar er is een groot verschil tussen hoe dieren denken. Een vis kan bijvoorbeeld wel denken, maar hij is het na 3 seconden het weer vergeten. Maar apen die kunndn net als ons veel onthouden. Ik heb zelf een hond van 5. Ze weet donders goed wat ze wel en niet mag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100