Voor slimme koppen alleen. welke vraag stel je.

Je bent op reis en je wilt naar een bepaald dorp. Op een gegeven moment kom je op een splitsing waar je twee kanten op kunt. Je weet alleen niet welke kant je op moet. Bij de splitsing staan gelukkig twee mannetjes. Maar een van die mannetjes liegt altijd en de andere spreekt altijd de waarheid. Je weet niet welke van die twee de leugenaar is. Omdat de mannetjes ook weer niet zo heel veel zin hebben om je te helpen mag je een van hen een vraag stellen. Welke vraag stel je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vraag aan een man: "Waar zou de andere man mij naar toewijzen als ik hem vroeg welke kant het dorp op is?" En sla de andere weg in. Als je die vraag aan de leugenaar stelt dan geeft hij de verkeerde weg als antwoord. Als je die vraag aan de waarheidsspreker zou stellen dan geeft hij ook de verkeerde weg als antwoord. Zo je weet welke weg het niet moet zijn en dus moet je de andere weg in.

waar woon je? de gene die de waarheid spreekt wijst naar zijn dorp de gene die liegt wijst niet naar zijn dorp dus weet je altijd waar je heen moet!

Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Ik denk dat je de vraag iets ander hebt. je vraagt namelijk aan allebei welk antwoord de ANDER zal geven. Ze zullen dan beide hetzelfde zeggen en die weg neem je NIET.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100