Wat betekent 'ABN Amro' ?

Ik zat net in de bus toen ik langs een ABN kantoor reed. Nu vroeg ik me af waar de letters voor staan. Kon het alleen niet zo 123 vinden. Wie weet er meer van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Algemene Bank Nederland - AMsterdam/ROtterdam

algemene bank nederland amsteradmse bank rotterdamse bank

Algemene ban Nederland-Amsterdam/Rotterdam bank

ABN AMRO (beiden met hoofdletters, anders worden de oud AMRO medewerkers boos ;-)) komt voort uit een fusie van de ABN Bank en de AMRO bank. Zelf waren beiden banken al voortgekomen uit verschillende fusies. ABN Bank uit de fusie tussen de Nederlandse Handel-Maatschappij (opgericht door Willem I) en De Twentsche Bank in 1964. Amro Bank uit een fusie tussen de Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank, ook in 1964 info uit het boek Wereldwijd Bankieren ABN AMRO 1824 - 1999

Algemene Bank Nederland= ABN Amsterdam Rotterdam Bank = AMRO Wel leuk om te weten ABN is in 1964 weer onstaan uit een fusie van de N.V. Nederlandsche Handel-Maatschappij n de Twentsche Bank. De Amsterdam bank, en de Rotterdam bank zijn ook in 1964 samen gekomen tot de AMRO bank. En de Rotterdam bank heeft een hele rijke geschiedis met fusie's en overname tot 1964.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100