Is 25 kaarsjes op je verjaardagstaart gevaarlijk. ?

Ik word vandaag 25 we willen voor de grap 25 kaarsjes op de taart zetten, is dat gevaarlijk? Krijg je dat wel uit, en kan hè de taart verpesten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

25 kaarsjes is totaal niet gevaarlijk, er kunnen er nog veel meer op hoor... Wat wel gevaarlijk is: allemaal aansteken... Wat nog gevaarlijker is: allemaal uitblazen... Maar het gevaar is niet van dien aard dat je het NIET moet doen, lekker doen dus... Die taart gaat er toch aan, dus dat hoeft ook al geen beletsel te zijn...

Lijkt mij niet gevaarlijk, wees gewoon voozichtig dan verpest het de taart echt niet! Als je goed blaast krijg je ze heus uit hoor! Gefeliciteerd! Fijne dag!

Ja het kan wel, maar dan moet je wel voorzichtig die taart dragen natuurlijk. Gordijnen houden niet van kaarsjes. Ook niet te hard blazen, wat anders zit heel je taart onder het kaarsvet! En daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten.. Fijne dag!

Als je de kaarsjes aansteekt terwijl de taart op tafel staat, kan het geen kwaad. Ga je lopen met de brandende kaarsjes, dan kunnen ze allemaal vlam vatten omdat ze dicht bij elkaar staan. Bovendien druipt dan het kaarsevet op de taart en dat is niet zo heel smakelijk. Lekker aansteken en in één keer uitblazen ;-) Gefeliciteerd en een hele fijne dag!

Het is de vraag of de vlammetjes kunnen "onthouden" bij welk kaarsje ze horen, als ze met zijn allen dicht bij elkaar op zo'n taart staan. Als ze dat niet meer weten, kunnen ze ook het kaarsvet van de andere kaarsjes gaan opbranden, waardoor een "vlammetjesveld" ontstaat. Verder niet gevaarlijk lijkt mij, omdat de vlammetjes samen waarschijnlijk even hoog blijven als één kaarsvlammetje, maar de individuele vlammetjes kan je dan niet meer onderscheiden. Dus gewoon doen, lijkt mij. Overigens raad je ik je af te lopen met een taart met brandende kaarsjes, mocht je dat van plan zijn. Gefeliciteerd trouwens!

Hebben ooit voor onze grootmama een taart met, ja heus, 96 kaarsjes gemaakt en ook echt laten branden. En dat ging prima. Werd wel erg warm! Samen uitgeblazen, dat wel. En pas op met het druipen van die kaarsjes. Voor je het weet is de slagroom niet meer helemaal lekker.

Als de taart maar groot genoeg is, dus dat de kaarsjes niet zo dicht bij elkaar staan, dat de vlammetjes in elkaar over gaan. Want dan kan je wel een grote vlam krijgen. Voorzichtig met vuur...............en een hele fijne verjaardag! Toegevoegd na 1 minuut: Kaarsvet in de slagroom kan je er af scheppen hoor. Je hoeft niet gelijk de hele taart weg te gooien.

Dit kan inderdaad gevaarlijk zijn, en wel voor de gezondheid van de gasten. Na al dat geblaas en gespuug om die kaarsjes uit te krijgen, wil je niet weten hoeveel bacteriën er daarmee op die taart terecht gekomen zijn. Eet smakelijk!

Kan rustig hoor als je maar voorzichtig bent. Proficiat en n fijne dag!!!

Als je niet te hard blaast kan het geen kwaad, je kunt altijd nog een emmer water erbij zetten, voor de zekerheid....net als bij de bbq. Gefeliciteerd en nog vele jaren in goede gezondheid!

Als je speciaal een taart hebt laten maken (zoals kinderen die krijgen) met een plaatje of jouw foto erop, dan is het zonde. Het zijn speciale kaarsjes die niet lekken dus op de 25 kleine gaatjes na kan het geen kwaad! Wij doen het juist nog wel eens (mijn broertje is 13) om te kijken hoeveel pogingen hij nodig heeft! Probeer dat maar in één keer uit te blazen! Toegevoegd na 1 minuut: ...ik heb net wat andere antwoorden gezien; je moet ze inderdaad wel op tafel aansteken en niet in de keuken! Maar dat geldt ook als de jarige 1 wordt...

Nee, dat is zeker! Ga de geschiedenis maar even na. In het acht uur journaal, op BBC, op CNN, op alle provinciale of stadszenders, in dagbladen! Nog nooit heb ik gelezen dat er doden gevallen zijn bij een aantal van 25 kaarsen! Neem gewoon een flinke taart, zet ze niet teveel op elkaar en vraag hulp bij het uitblazen. Wie heeft de kaarsjes op dit soort taarten eigenlijk bedacht? Juist, de feestwinkel, de bakker, de mensen die dit gezien hebben elders. Was jezelf wel blij met die kaarsen? Ik zou er niet blij mee zijn. Ik was een keer bij m,n Opa op verjaars visite, en men had 102 kaarsjes op de taart gezet. En die ouwe man maar blazen. Hij heeft het niet overleefd, bij kaars nummer 64 ging het mis. Jammer, ik hield veel van hem. En dan te bedenken dat hij pas 65 werd. Ze mogen van mij op mijn verjaardagstaart net zoveel kaarsjes zetten als ze willen, maar ze blazen ze zelf maar uit. Ik pleit ervoor dat ze de kaarsen maar op een plaats steken bij zichzelf waar de zon niet schijnt, zou een hoop ellende voorkomen, sadisten zijn het. Uiteraard een fijne verjaardag toegewest, en nog vele jaren in goede gezondheid!

nee het is niet gevaarlijk juist erg leuk ,goed oppassen met uitblazen en water bij de hand houden dan kan er niks gebeuren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100