Hoe komt het dat ik altijd aan het verkeerde touwtje trek om mijn rolgordijnen op te trekken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hhaa wat een grappige vraag ,ik heb dat ook regelmatig ondervonden ,ik heb er een klein stukje plakband op geplakt als ik aan dat stukje trek waar de plakband zit gaat ie open .;-) Toegevoegd na 1 minuut: Het koort lijkt voor de twee helften op elkaar dus je weet niet welke kant je moet trekken vandaar het plakbandje.

Het is natuurlijk niet waar, het is alleen zo dat je de keren dat je het goede touwtje pakt niet opslaat, maar de keren dat je de verkeerde pakt wel, omdat je je (hoe licht ook) ergert.

Het valt extra op als je het verkeerde touwtje te pakken hebt. Dat geeft even wat ergernis. Ergernis is een emotie, en dingen die met emotie gepaard gaan kunnen we beter onthouden dan emotieloze dingen. Veel rolgordijnen hebben een extra dikke schakel aan de ketting, of een extra dikke kraal. Die ene schakel hangt onderaan als het gordijn half opgetrokken is. Als het gordijn helemaal omlaag of helemaal omhoog is, hangt die ene schakel dus wat hoger. De truc is dan: trek altijd aan de kant waar die ene schakel hangt. Zo gaat het rolgordijn altijd direct de juiste kant op. Als de ketting van jouw rolgordijn niet zo'n herkenbare schakel heeft, kun je die zelf maken door er een gekleurd plakbandje, of een versierseltje aan te hangen. Doe het rolgordijn precies half omhoog, en hang je versiersel dan helemaal aan de onderkant van je ketting. Succes verzekerd!

Omdat je niet eerst naar de katrol/het opwindmechanisme kijkt, want dááraan kan je in een oogopslag zien welke je moet hebben....

Omdat je het steeds vergeet, daarom... Je trekt aan een kant en dat ding gaat dan anders dan je zou verwachten, daar komt het door...

Afhankelijk of je links of rechts bent, pak je het touwtje dan het dichts bij je hangt, of wel, je pakt het eerste de beste touwtje dat je te pakken kunt krijgen. Pas dan denkje ineens, o ja, heb ik wel het goede touwtje? De volgorde van handeling is dus verkeerd.

Niet opletten zoals ondergetekende. Heb uit frustratie een rood draadje eraan geknoopt.

omdat je alleen bovenaan kan zien aan welk touwtje je moet trekken, en of de "rol" aan de raamzijde danwel de kamerzijde zit.

Omdat je altijd 50% kans hebt dat je aan de goeie trekt, maar dat vergeet je meestal

Hoogswaarschijnlijk?. Omdat je altijd aan het verkeerd aan de touwtje's trekt.

Ik zou zeggen, wissel de touwtjes om, dan trek je altijd aan de goede. Nee, flauwe kul, het LIJKT inderdaad dat je altijd de verkeerde neemt, maar in werkelijkheid is dit niet zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100