Kan iemand mij een paar tips geven voor het vak Nederlands?

Ik heb moeite met het onthouden van het stam+t tegenwoordige tijd en heb daar binnenkort een examen over.. misschien weet iemand een leuk ezelsbruggetje voor? Ik wil het graag onthouden maar raak het steeds snel kwijt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel makkelijk ; vervang het werkwoord door een sterk zwak werkwoord dat NIET eindigt op een d of t. Bijvoorbeeld : werken. Bloeden - ik bloed - hij bloedT Schuddden - ik schud - hij schudT (vergelijken met werk(en) - ik werk - hij werkT)

Zet voor elk werkwoord dat je niet weet het werkwoord lopen in de plaats... dus ipv ik bid -» daar maak je van ik loop, dan weet je dat er geen t achter moet... altijd lopen in de plaats zetten dan weet je altijd wat er achter moet of niet... zo doe ik dat... Toegevoegd na 1 minuut: of neem een ander werkwoord naar keuze...

In de tegenwoordige tijd mag je het werkwoord door een ander werkwoord vervangen. Smurf is mijn favoriet omdat je het goed kunt horen. Dit mag alleen in de tegenwoordige tijd, in de verleden tijd en voltooid deelwoord ga je hiermee de fout in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100