Iedereen heeft het tegenwoordig maar over" Duurzaam", maar wat betekent het woord eigenlijk?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, Oftewel: Duurzaam betekend: iets dat op lange termijn zo gedaan kan worden, zodat het zonder problemen tot in den eeuwigheid door kan gaan zonder de toekomst in gevaar te brengen

Dat het lang mee gaat, niet milieu belastend en goed te recyclen is.

Het blijft heel lang goed en het gaat heel lang mee.

Duurzaam is in tegenspraak met wegwerp... Het woord wil totaal niets zeggen... Maar zo zijn er nog veel meer niets zeggende woorden, co2-neutraal, ook al zo´n politiek woord... Het wil gewoon geen bal zeggen, duurzaam, want geen enkel voorwerp is duurzaam, geen enkel... Zelfs het allerhardste materiaal, diamant zal ooit eens ophouden manifest te zijn... Geen enkel object ontkomt aan de wet van begin en einde... Alles wat een begin heeft, neemt ook een einde... Duurzaam kan gewoonweg niet... Goede vraag, plusje van mij...

Duurzaam, in jip en janneke taal: Dingen die als jij ze doet/koopt/gebruikt geen negatief effect op het leven van je kinderen/kleinkinderen of hun kinderen heeft. Dus als je iets van plastic koopt gebruik je daarmee grondstoffen die in de toekomst niet meer gebruikt kunnen worden en daarom is het niet duurzaam. Als het daarentegen gerecycled wordt is het wel duurzaam.

Als we bomen planten voor de natuur en we kiezen voor Populieren, dan zijn die na 50 jaar rijp voor de kap. Planten we Eikenbomen, dan gaan die wel 300 jaar of langer mee, dat is duurzamer.

Duurzaam is van lange duur. Duurzaam vissen bijv. is steeds een deel van de vissen vangen dat door natuurlijke weg weer vervangen wordt, zodat onze kinderen en hun kinderen nog steeds vis kunnen eten.

Duurzaam: het woord zegt het al. Het gaat mee voor lange duur. Of we het nu over producten hebben of b.v. relaties, ze gaan lang mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100