zijn er vragen waar geen antwoord op is?

dit naar aanleiding van http://www.goeievraag.nl/vraag/vraag-wel-recht-vraag-antwoord.36451

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierop moet ik je het antwoord schuldig blijven, wellicht is dit zulk een vraag, maar ik weet het niet zeker...

Ja deze vraag bv. http://www.goeievraag.nl/vraag/website-onderdelen-blocken-tekens.35665

Nee, op elke vraag is een antwoord mogelijk, alleen of het klopt, dat blijft de vraag.....

ja vast en zeker wel Toegevoegd na 19 minuten: bv waar begint de wind te waaien? Of waar stopt die?

Jazeker! Deze bijvoorbeeld: http://www.goeievraag.nl/vraag/elke-vraag-antwoord.3846 http://www.goeievraag.nl/vraag/vraag-antwoord.465 http://www.goeievraag.nl/vraag/elke-vraag-antwoord-valt-leren.30897 http://www.goeievraag.nl/vraag/antwoord-vraag.8086 http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaat-vraag-niemand-antwoord-vraag.3306 http://www.goeievraag.nl/vraag/vragen-antwoord.36455 http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaan-vragen-antwoorden.5760 Toegevoegd na 34 minuten: Edit: Nou, hier is het beste antwoord van onze Amerikaanse concurrent:

Bronnen:
http://wiki.answers.com/Q/Is_there_any_que...

Leuke vraag, tenminste ik hoop dat je niet doelt op vragen als: Als een boom omvalt midden in een verlaten bos zonder dat iemand het hoort, maakt het dan lawaai? Of: regent het nu op de noordpool? Of: hoeveel vissen er in de oceaan? De nederlandse wiskundige Brouwer heeft aangetoont dat je niet altijd kan bewijzen dat een stelling P waar is of niet waar is. Dus sommige stellingen kan je simpel weg niet bewijzen, dus er is eigenlijk geen antwoord op. Dit heet: de uitgelosten derde.

Dat ligt er aan wat je als antwoord verstaat. "Ik weet het niet" of "Ja" en "Nee" zou je tot antwoorden kunnen rekenen, maar het lost het vraagstuk niet op. Mocht je bovenstaande antwoorden als antwoord rekenen, dan is op elke vraag een antwoord.

Ha, die Deva; Nee, op elke vraag is 'een' antwoord, hoe onzinnig ook.

Mits ze niet door een moderator vewijderd wordt,lijkt me dat op elke vraag een(on)zinnig antwoord mogelijk is.

Ja. Uiteraard. Bijvoorbeeld de vraag ."waarom zijn de bananen krom.""hoe groot is het heelal". "waar blijven/komen we terecht na de dood.". enz enz.

Bronnen:
Gezondverstand.

Ja: geloofsvragen. 'Bestaat God?' bijvoorbeeld. Wel een leuke om hier neer te zetten op 1ste Kerstdag. Maar ook vragen/stellingen waarin een 'ding" voorkomt dat op zichzelf niet bestaat. Bijvoorbeeld een eenhoorn. Met dat soort vragen heeft de formele logica ook heerlijk geworsteld. Hoe daar mee om te gaan.

Ja. Bijvoorbeeld: Wat is er noordelijker dan de noordpool ?

Nee, dat soort vragen zijn er niet. Op iedere vraag kun je antwoord geven. De (nieuwe) vraag is dan alleen of dat dan het juiste antwoord is. In principe kun je er hier op GV vanuit gaan dat een ieder zoveel mogelijk zijn best doet om een goed antwoord te formuleren. We zijn echter niet allemaal wetenschappers, dus het juiste antwoord zal niet bij iedere vraag aanwezig zijn. Misschien wil jij weten of er vragen zijn waar geen JUIST of KLOPPEND antwoord op is?

die zijn er. de kunst is te leven met dat besef. wel goed te kijken, onderzoeken of toch niet ergens een antwoord is. dus goed gedaan, deze vraag te stellen.

Op elke vraag kan je een antwoord geven. Dat wil niet zeggen dat het waar hoeft te zijn. Trouwens de meeste antwoorden op vragen zijn foutief.

Tuurlijk zijn die er: Wanneer ga ik precies dood? of Waar denk ik volgende week maandag aan om 16.00? of Hoeveel mensen zijn er precies op aarde? Allemaal vragen die je niet kunt beantwoorden

ja bijvoorbeeld heeft god bestaan

Elke vraag heeft een (juist of onjuist) antwoord. Behalve een vraag die niet gehoord is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100