Zijn er problemen waar geen oplossing voor is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eum, ja, de honger in de wereld.

Ik denk dat voor alle problematiek wel een oplossing is te vinden. Maar of die oplossing ook daadwerkelijk het probleem helemaal van de wereld af helpt. Neem nou het probleem discriminatie bijvoorbeeld, er zijn oplossingen voor, maar of het ooit helemaal verholpen wordt?!

Overal zou een oplossing voor moeten zijn. Maar hoe groter het probeem: Hoe meer tijd er nodig is om een oplossing te vinden. En zelfs als er een oplossing is, heb je nog de kans dat er op zo'n grote schaal moet worden gewerkt, dat het alsnog bijna onmogelijk is.

Ja onoplosbare problemen kennen geen oplossing, helaas maar waar... Alle andere problemen zijn eigenlijk totaal geen probleem, want daar is dan wel een oplossing voor...

Ja hoor; die zijn er. Ze worden vaak "verweg" gezocht; maar ook dichterbij in het allerdaagse leven zijn er problemen waar geen oplossing voor is. Neem iemand met bv de diagnose PDD-NOS. Dit is voor de persoon in kwestie een probleem en kan nooit worden opgelost. Hij/zij kan kunstjes aanleren om er mee om te gaan en een "masker" gebruiken om niet anders te lijken maar het lost het probleem niet op.

Geweld tegen het leven, geweld tegen mensen. Niemand weet het antwoord.

Ja voor iedere probleem is een oplossing maar men wil soms uit eigenbelang dit voorkomen.

@xinix: Er zijn natuurlijk problemen die nog niet zijn opgelost, maar waar in de toekomst wel een oplossing voor gevonden zou kunnen worden. Dat zijn dan toch problemen die niet in de categorie onoplosbaar vallen. Je zou overigens ook kunnen zeggen dat onoplosbare vraagstukken niet tot de problemen behoren, maar, net als bomen en stenen en water, tot de werkelijkheid behoren, waar je (hoe moeilijk of lastig ook) mee moet leren leven. Een tsunami is geen pretje, maar ook geen probleem.

Ja,die zijn er inovervloed. Daarom hopen ook zo veel gelovige mensen,dat ze na hun overlijden in het paradijs komen,waar alles pais en vree is en de leeuw neerligt naast het lam.

Ja, Afghanistan is er zo eentje; d.w.z. Afghanistan is geen probleem maar dat er mensen zijn die er een ander land van willen maken.

Enigste probleem zonder een oplossing is De dood. De rest alles heeft een oplossing...

Natuurlijk zijn er problemen waar er geen antwoord voor is. bvb. ouder worden en als resultaat sterven (je kan je natuurlijk afvragen of dit een probleem is :-) )

Als je alle problemen als een uitdaging beschouwt dan zijn er geen problemen en hoef je dus ook niet naar een oplossing te zoeken. Het zou toch heerlijk zijn als je zo in het leven zou kunnen staan.

Het zoeken van problemen waar geen oplossing voor is.

Nee een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt, tot die tijd is het geen probleem en daarna ook niet meer .

Ja; mijn broertje..

nee dat denk ik niet,niet alle problemen zijn op te lossen en ..wat voor de 1 een probleem is,hoeft dat voor een ander natuurlijk niet te zijn,dat is heel persoonlijk.

neen ,de mens heeft in de loop van de geschiedenis bewezen voor alle problemen , vroeg of laat , geschikte oplossingen te vinden door schranderheid, door solidariteit, door creativiteit, door wilskracht. Kortom door het beste in de mens naar boven te brengen. Daarom hebben we hersenen die we trouwens maar ten halve krachte benutten

Nee, zowel de linkerhelft als de rechterhelft van het brein kunnen gebruikt worden om een probleem op te lossen. Emotioneel en verstandelijk. Alle problemen zijn bedacht dus het denken kan ze ook oplossen.

Ja. Er zijn veel problemen die onoplosbaar zijn, maar hoe bewijs je dat een probleem onoplosbaar is? Dat is over het algemeen vrij lastig, want misschien zijn er nog niet ontdekte manieren om een probleem op te lossen. In de wiskunde is het soms mogelijk te bewijzen dat een probleem onoplosbaar is. Zo'n bewijs maakt gebruik van algemeen aanvaarde feiten en algemeen aanvaarde afleidingsregels. Als je aanneemt dat deze feiten en regels waar zijn, dan kun je middels een bewijs ook de conclusie trekken dat een probleem onoplosbaar is. Een voorbeeld van een onoplosbaar probleem waarvan bewezen is dat het niet kan worden opgelost is een oud-Grieks probleem dat bekend staat onder de naam Kwadratuur van de cirkel; dat is het construeren (met passer en liniaal) van een vierkant waarvan de oppervlakte gelijk is aan die van een gegeven cirkel (het construeren wordt in dit verband wel kwadreren genoemd). We weten sinds 1882 (Ferdinand von Lindemann, 1852-1939) dat dit probleem onoplosbaar is

Bronnen:
http://www.pandd.nl/pytha/maantjes.htm

Ik vind ongeneeslijk ziek zijn ook vorm van een "probleem" en daar is dan geen oplossing voor.. maar of je dat ook bedoelt?

Problemen waar geen oplossing voor bestaat zijn vaak zelfoplossend, neem de dood bijvoorbeeld. Stel dat niemand ooit meer dood zou gaan, hoe erg ook voor de dierbaren. Aan vrijwel ieder systeem zit een limiterend karakter, zelfs aan de zon, alhoewel die het nog een 4 miljard jaar blijft doen. Neen de (zogenaamde )opwarming van de aarde, dat is geen probleem , maar biedt oa.fiscale oplossingen, biologische processen verlopen bij een geringe temperatuurverhoging VEEL sneller, de CO2 wordt dan SNELLER afgebroken dan bij lagere temperaturen. Alleen als als je beseft hoeveel CO2 er opgeslagen ligt in gesteenten wat meestal carbonaten zijn (zouten van CO2) Veel problemen hebben een fictief karakter, we maken er een probleem van, zodat we iets hebben om op te lossen. Misschien is het wel het grootste probleem dat we in onze maag zitten met "onoplosbare "problemen. Dat ontmoedigt mensen om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen.

Het vergaan van de zon en aarde, ooit komt dit er toch van..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100