Hoe zou het nou toch komen dat zeep lekker ruikt, maar vies smaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de stofjes die erin zitten niet voor consumptie zijn en de zeep bewerkt wordt zodat die zijn werk kan doen. Op de smaak wordt niet getest anders zouden er wel smaakstoffen inzitten. Zeep ruikt van nature ook niet lekker, maar omdat mensen het de bedoeling vinden dat het lekker ruikt worden er geurstoffen toegevoegd.

hier wat ingredienten: Aqua Potassium Olivate Sodium Lauroyl Sarcosinate Potassium Citrate Natuurlijke geurstof Sodium Chloride Tetrasodium Edta bHt niet echt eetbaar dus... maar het ruikt wel erg lekker. Parfum, bloemen of badschuim ruikt ook erg lekker, maar echt oneetbaar. Kortom: de stoffen zijn niet eetbaar die in zeep zijn verwerkt.

Chemisch gezien is zeep het zout van de vetzuren waaruit het ontstaat. Bij vele plantaardige vetzuren is n vrij groot (14-26). De vetzuurrest is dus een lang molecuul met een polaire ionogene kop en een apolaire staart. Een dergelijk amfifiel molecuul heeft een bijzondere eigenschap: het kan zorgen dat water en olie een homogeen mengsel vormen. In een mengsel van water en olie zorgt zeep dat kleine druppeltjes olie blijven zweven in het water, doordat de apolaire staart van het molecuul in het vetdruppeltje binnendringt en de polaire kop in contact blijft met het water. Zo'n oliedruppeltje dat omgeven door zeep zweeft in water wordt een micel genoemd. Zo wordt dit vuil makkelijk verwijderd van textiel of huid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100