hoe verlaag ik mijn bloeddruk

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor zover je huisarts je dat nog niet verteld heeft : - afvallen - stoppen met roken - vermijd stress - eet minder zout - eet minder vet - eet minder Toegevoegd na 33 seconden: Pillen werken ook, en die zul je soms ook gewoon nodig hebben, maar dit zijn de dingen die je er zelf aan kunt doen. Toegevoegd na 19 minuten: Ik was nog één open deur vergeten : meer bewegen. Minimaal 30 minuten tamelijk intensief per dag.

3 Gedroogde Australische abrikozen in een laagje water laten liggen een nacht ,de volgende dag het water opdrinken en de abrikozen op eten. Deze abrokozen kun je kopen bij een noten specialist. Geen drop eten . Ik zou ook naar de dokter gaan.Want het kan zin dat je er medicatie voor nodig hebt.

Rust en stressvolle situaties vermijden helpt bij mij altijd goed. Het kan dan even duren, maar uiteindelijk zakt de bloeddruk. Ook is het verstandig om niet te roken. Ik merk dat als ik veel rook, mijn bloeddruk hoger blijft. Als je veel last hebt van hoge bloeddruk is het verstandig om naar de huisarts te gaan om te bespreken wat je kunt doen om het omlaag te krijgen. Op medisch gebied is er ook van alles mogelijk, maar meestal is het wijzigen van je leefstijl voldoende.

Er zijn een aantal oorzaken te benoemen waardoor je een hoge bloeddruk kunt krijgen: Leeftijd – oudere mensen hebben vaker een hoge bloeddruk Genetische verschillen – een hoge bloeddruk kan erfelijk zijn. Mensen van negroïde afkomst zijn bijvoorbeeld gevoelig voor een hoge bloeddruk Lichamelijke factoren – overgewicht, diabetes en nierziekten verhogen het risico Voedingsgerelateerde factoren – een hoge zout- en alcoholinname zijn veelvoorkomende oorzaken Welke leefstijl kan helpen?Eenvoudige aanpassingen van je voeding en leefstijl kunnen bij de meeste mensen de bloeddruk verlagen. Dit zijn: Afvallen, als je te zwaar bent Je zoutinname beperken en je kaliuminname verhogen Veel groente, fruit, magere zuivel en weinig totaal en verzadigd vet eten Meer bewegen Je alcoholconsumptie matigen Stoppen met roken Als je bloeddruk hoger dan 140/90 mmHg is en veranderingen in leefstijl blijken niet te helpen, neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan je adviseren of medicijnen voorschrijven.

Bronnen:
http://www.becel.nl/Consumer/article.aspx?...

zie vorige vraag http://www.goeievraag.nl/vraag/voedingsmiddelen-helpen-lagere-bloeddruk.12114

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100