Je kind kom met een gestolen fiets thuis geef je hem aan of niet (zijn fiets is net ook gejat)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die geef ik aan... Meteen... Zonder pardon...

Nee, voor een gejatte fiets ga je je kind niet aangeven. Maar hij gaat hem wel terugbrengen naar de eigenaar als dat enigszins mogelijk is!

Aangeven hoeft niet, maar zeker wel die fiets terug brengen. Als de eigenaar niet meer te achterhalen is: dan de fiets naar de politie brengen. Toegevoegd na 52 seconden: En of zijn eigen fiets net gejat is of niet, dat heeft er helemaal niks mee te maken en mag geen enkele invloed hebben.

Ik zou hem de fiets terug laten brengen van waar hij hem vandaan gehaald heeft en dan mag hij terug komen lopen.

Je hebt verschoningsrecht dus je hoeft hem niet aan te geven!

Aangeven niet, maar als de bliksem wordt deze fiets teruggebracht naar de plek waar hij stond. Ook al moet ik hem aan zijn haren sleuren. Ook al is zijn eigen fiets gejat dit is geen reden om een andere fiets te jatten.

Dat hangt een beetje van z'n geschiedenis af. Als je denkt dat hij van terug laten brengen z'n lesje leert dan zou ik het daarbij laten, om ook het contact met jullie niet te laten verslechteren. Maar als dit al het zoveelste incident is dan zou ik hem aangeven. Uiteindelijk zal hij er het meeste van leren als hij de volledige gevolgen van zijn daad ervaart. En dat doe je uit liefde, om hem voor grote problemen later te behoeden.

Neej hoor. Je hoeft je kind niet aan te geven voor gejat te fiet. dat is niet nodig. hem fiets is ook gejat, dus is heel normaal dat je kindt met een gejat fiet thuis komt. Weetje hoeveel fietsen gejat worden jaarljiks...!

Nee,maarde fiets gaat onmiddelijk terug,anders krijg je de situatie oog om oog tand om tand.

Fiets in de achterbak, kind op de passagiersstoel, linea recta naar het politiebureau. Waar hij *zichzelf* aan mag geven. Niks geen 'het is maar een fiets', het is diefstal, dat is een ernstig misdrijf. En daar mag het kind meteen de eerste keer de gevolgen van leren.

Ik zou hem duidelijk zeggen dat ik dit niet accepteer en dat hij de fiets onmiddelijk terug moet brengen,ik zou zelfs mee gaan.Daarna zou het nog niet klaar zijn en zou ik er met hem over praten en dit gedrag afkeuren.

Ligt aan de leeftijd van het kind, en hoe vaak hij dit soort dingen doet. Bij een kind van 7 is het normbesef nog erg in ontwikkeling, van een kind van 12 mag je verwachten dat hij dat al voor een groot deel heeft ontwikkeld. Met aangeven zou ik voorzichtig zijn, dat zou ik alleen maar doen als een straf van jouw kant niets meer uit zou halen. Ik zou hem/haar in ieder geval vragen om de fiets netjes terug te brengen, en als de eigenaar bekend is hem zijn excuses aan laten bieden. Dat zijn eigen fiets zojuist gejat is is heel vervelend, maar doet niet terzake. Een kind moet ook leren dat een onschuldige derde niet voor zijn pech op hoeft te draaien. Toegevoegd na 2 minuten: En natuurlijk moet daarbij nog een gepaste straf van jouw kant komen.

Heb ik ooit meegemaakt.Mijn fiets was gestolen en mijn neefje(toen een jaar of tien) was ergens een fiets gaan stelen en bracht hem zo fier als een pauw naar ons huis. 'Hier tante, nu heb je terug een fiets.Vind je het een mooie?' Ik ben toen heel lang bezig geweest met uit te leggen dat fietsen privébezit zijn en dat de eigenaars aan hun fiets gehecht zijn.Ik denk dat de jongen wat in de war was omdat er zoveel studenten even een fiets'leenden' en hem dan ergens anders weer terugzetten. Voor zoiets geef je een kind niet aan vind ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100