Waarom zeggen de nieuwslezers op de radio eerst altijd hun naam?

Je hoeft de naam van de nieuwslezer toch helemaal niet te weten, en wat maakt het uit wie het nieuws voorleest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je je voorstellen is wel zo netjes.

Dat is om er een persoonlijk tintje aan te geven. DJ's vertellen toch ook wie ze zijn. Ik vind het in ieder geval een positief iets!

Keurig toch en zoals het hoort, je eerst even voorstellen. Normale zaak als iemand zich even bekend maakt. Ook al is het elke avond dezelfde nieuwslezer, de kijkers kunnen elke avond andere mensen zijn.

Maakt inderdaad ook niet zo veel uit, maar het is een omgangsvorm, die toch wel prettig aandoet. Wat mij erger irriteert is als bij het begin van een programma, ongeacht het tijdstip, de presentator/presentatrice de datum van die dag doorgeeft. Nou, daar zit ik echt niet op te wachten. Wat een nieuws zeg: het is vandaag zaterdag 21 november 2009.

Het heeft inderdaad met etiquette te maken. Op de radio kun je alleen uitgaan van iemands stem. Maar zolang diegene zijn of haar naam niet zegt, weet je nog maar erg weinig van diegene. Een naam zorgt er voor dat het nieuws persoonlijk is, je kent diegene dan net iets beter. De nieuwslezers op TV zeggen over het algemeen ook hun naam of het staat er bij. Maar daar heb je ook meteen een plaatje erbij, je gaat die persoon herkennen. Tevens is een naam wel makkelijk als je meer over die nieuwslezer zou willen weten. En ik kan je verzekeren dat veel mensen die interesse hebben. Neem de heren en dames die de fileberichten voorlezen. Soms ben je gewoon benieuwd hoe die mensen er uit zien. De stem wekt de interesse op. Voor de dames is er zelfs een uitgebreide site over gemaakt, met enkel vrouwen die (onder andere) via de radio bekend zijn geworden (zie bron).

Bronnen:
http://www.radiobitches.nl/

Lijkt me wel zo netjes om je even voor te stellen. Ik zie het probleem ook niet zo.

Ik ben het met je eens. Volstrekt overbodige informatie. Ze willen je graag het 'anchor-man'-gevoel geven, de nieuwslezer een 'gezicht' geven. Weg er mee, het voegt niets toe.

Daar zijn de Amerikanen mee begonnen vele jaren geleden... Dus dat wordt hier ook gemeengoed... Het duurt wel jaren, maar het is een teken te meer dan zij daar voorlopen op ons en dat wij alles, maar dan ook alles nadoen en overnemen...

Das niet speciaal voor nieuwslezers, dat is een algemeen erkende omgangsvorm. Als ik naar de helpdesk bel interesseert het me meestal ook niet met wie ik gesproken heb, en als het noodzakelijk is dan vraag ik er nog wel een keertje naar. Maar ik zou het eerder raar vinden als iemand niet zijn naam noemt. Zo wordt het veel persoonlijker.

je zegt toch ook je naam als je gebeld wordt of iemand anders belt je kan ook zeggen hallo maar de meeste mensen zeggen toch met ze spreken ook al weet je zeker dat je diegene aan de lijn krijgt

Je voorstellen is toch netjes.!! Gewoon een beetje respect voor de volk..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100