Wat gebeurt er als je door een zwart gat gaat?

Is daar naar geraden of hebben ze dat op de één of andere manier kunnen onderzoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een 'zwart gat' is het effect dat plaatsvindt wanneer materie in ons universum dusdanig 'implodeert' dat het meer massa dan omvang krijgt. Dit zorgt voor een steeds grotere aantrekkingskracht op de omgeving van deze materie en zelfs licht wordt afgebogen en aangetrokken. Een zwart gat is dus niets anders dan een brok materie (dus geen GAT) en daar kun je niet doorheen. Alles wat er kan gebeuren is dat de op het moment dat je te dicht in de buurt van de materie komt, waardoor je door de aantrekkingskracht in een oneindig grote valversnelling beland en in een 'oogwenk' onderdeel bent geworden van die materie.

Je kan niet door zo'n gat. Want je kan nooit heelhuids de grens passeren daar waar zelfs licht niet meer kan ontsnappen. Wel kan 't zijn dat we met z'n allen in een zwart gat leven; teweten: ons heelal.

Dat kan niet, dan wordt je eerst elementair deeltje voor elementair deeltje gespaghettiet...

Er is toevallig net een nieuwe BBC doc over zwarte gaten verschenen: "Who's afraid of a big black hole". Kijk daar maar eens naar voor inspiratie. Wat jouw vraag betreft: dat is tot nu toe slechts voer voor theoretici. Dat zijn mensen die proberen met modellen (formules) voor hoe het universum werkt, proberen te voorspellen hoe zo'n zwart gat van binnen werkt. En dat zou je "raden" kunnen noemen ja :)

Bronnen:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=58...

Dan zit je in een doolhof

dan zit je het donker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100