mag je filmen op een toilet?

paul de leeuw liet dit weekend een filmpje zien van een toileteerende vrouw. die vrouw zat in het plubliek, iedereen moest vreselijk lachen.
maar dit mag toch niet?

Toegevoegd na 19 minuten:
http://player.omroep.nl/?aflID=10316017

vanaf 9:50

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ik vind niet dat je mag filmen op een toilet, dat is inbreuk op je privacy en erg gênant voor deze dame in kwestie. Ze lacht wel, maar ondertussen schaam je je toch te pletter om voor heel Nederland op de wc te zitten.

Paul de Leeuw mag dat wel, hij is een taboebreker... Toegevoegd na 57 seconden: En ik weet zeker dat die bewuste vrouw toestemming gegeven heeft vooraf...

Nee officieel is dat inbreuk op iemands privacy...

Nee, je mag wel in het openbaar filmen, maar dan nog mag je niet alles zomaar publiceren. Als iemand duidelijk herkenbaar is, zal je toestemming aan die persoon moeten vragen. Maar ook een publiek toilet wordt in die zin niet als openbaar beschouwd.

Ik denk dat dat strafbaar is. Mensenrechten.!

Natuurlijk niet! Het zou toch schandalig zijn!

Moet je niet in Japan komen... Daar kijkt men van dat soort zaken niet meer op. Bij een soort bananasplit-show liet men bijv. toiletten omhoog komen (boven de zijwanden uit) terwijl er mensen op zitten. Dat zou in NL niet geaccepteerd worden waarschijnlijk. Enfin, mag 't in NL? Ik denk dat er geen jurisprudentie over dit specifieke soort gevallen is - dus die vrouw zal dan een rechtszaak moeten aanspannen, mocht 't haar niet bevallen. Ik heb 't filmpje niet gezien, maar 't lijkt mij een smakeloze actie van de in mijn ogen overbetaalde Paul. Maar dat zal 'm waarschijnlijk grotendeels aan z'n reet roesten, als anderen dat vinden.

Het is wel gênant, maar in deze context vond ik het wel kunnen. Je kunt zoiets van Paul de Leeuw verwachten, hij zet constant mensen voor paal en toch kunnen we het van hem blijkbaar goed hebben. Hij doorbreekt er ook een taboe mee, zonder het vunzig te maken. Om zoiets uit te kunnen zenden moet hij wel toestemming vragen, en dat heeft hij niet gedaan zo te zien. Dus is het wel een inbreuk op de privacy en kan deze vrouw bezwaar maken.

Ik heb het gelukkig niet gezien (en ga nu ook niet kijken), want Paul de Leeuw is één van die adepten van de Vleesgeworden Wansmaak in Nederland (onder het mom van taboedoorbrekend, jeah, sure) die bij mij een onmiddellijke zap-reactie oproept, maar dit klinkt wel weer typisch als zijn soort onderbroekenlol (humor wil ik het niet noemen). Smakeloos, walgelijk, provocerend, brutaal, en zonder enig respect voor wie dan ook, alles ter meerdere eer en glorie van het geweldige, ongeëvenaarde zelfverklaarde Supertalent. :roll: Al jarenlang dé definitie van Paul de Leeuw en dus in al die jaren geen steek veranderd. En het klootjesvolk lacht zich te pletter... Toegevoegd na 1 minuut: En nee, natuurlijk mag dat (nog) niet, gelukkig. Maar daar zal hij zich nog steeds geen fluit van aantrekken. Die man schijt op alles wat hij zelf wil.

Als het NL publiek ietje beter was dan Paul de Leeuw, dan werd er niet naar die pummel gekeken.

Nee. Dat mag niet. Jammer dat mevrouw geen aangifte heeft gedaan.

Vind het schandalig, stijlloos en genant. Als die mevrouw toestemming heeft gegeven moet het in een vlaag van verstandsverbijstering zijn geweest. Jammer dat Paul de Leeuw met zulk soort dingen wegkomt.

Mag wel. hoeft niet.. is strafbaar...!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100