Kun je met een pabo diploma werken in de gehandicaptenzorg?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, dat kan... Ik ken verschillende mensen die de PABO hebben gedaan en toen de zorg ingingen. Toegevoegd na 7 minuten: ... en die werken er nog.

Het zou kunnen maar is niet de beste opleiding daarvoor... Voor de gehandicaptenzorg SPW of SPH beter...

Is erg afhankelijk van welke functie je bedoelt, in de gehandicapten zorg zijn natuurlijk verschillende functie's. Ik kan me voorstellen dat je op een groep met bv geestelijk gehandicpte kinderen wel terecht zou kunnen, maar een afdeling zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapten zal je toch een opleiding moeten hebben die meer aansluit op het werk daar.

Ik neem aan dat je geestelijk gehandicaptenzorg bedoelt? Ja hoor, en met aanvullende cursussen kun je bijvoorbeeld ook les geven op het speciaal onderwijs.

Het hangt een beetje af van welke functie-eisen ze stellen. Als het gaat om lesgeven aan kinderen in de basisschoolleeftijd, en je bent gemotiveerd, kun je altijd reageren. Vaak moet je daarna nog een aanvullende opleiding doen, Bij het aannemen van personeel zijn de vereiste diploma's vaak wel een pre, maar het is niet het enige waar ze naar kijken, zaken als enthousiasme, werkervaring etc. spelen zeker een rol. Mijn advies is dus: Als je een leuke baan ziet, maar je voldoet niet helemaal aan de functie-eisen en je bent wel razend enthousiast. Solliciteer en presenteer jezelf goed! Nee heb je, ja kun je krijgen. Zaken als een aanvullende opleiding wordt in zulke gevallen heus een oplossing voor gezocht. Succes!

Bij ons niet, SPW/SPH in mijn tijd de Z-opleiding een vereiste.Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100