Wat moet je op het kaartje schrijven om je boodschap goed over te laten komen?

Je wilt controleren of jouw goede vriend jouw correcte telefoonnummer heeft. Maar . . . je mag het hem niet rechtstreeks vragen. Wat je mag doen is het volgende: je mag je vraag op een kaartje schrijven en aan een vriendin geven die dit kaartje aan jouw goede vriend doorgeeft. De bedoeling is dat betreffende vriendin het telefoonnummer niet kan lezen. Wat moet je op het kaartje schrijven om je boodschap goed over te laten komen?

(deze vraag komt uit een sollicitatiegesprek dat Google eens met één van haar programmeurs heeft gevoerd)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Wil je mij eens bellen om 14:00 exact?" Als hij belt heeft hij het goede nummer, als hij niet belt niet.

Bel me.. Xxx

Wil je om 20:00 vanavond svp even bellen naar X, als je niet kunt bellen svp voor die tijd een sms sturen dat je niet kunt bellen. Als hij dan belt of sms-t, heeft hij je goede telefoonnummer.

Kan je kijken of mijn nummer in jouw adressenbestand klopt en zonodig verbeteren?: De getallenreeks hiernaast is het verschil tussen mijn nummer en jouw mobiele nummer. Ik heb mijn nummer van die van jou afgetrokken.

Tenzij jij en je vriend beide iets weten wat je vriendin niet weet gaat dat niet lukken. Voorbeeld: je kunt hem vragen om zijn eigen telefoonnummer binair te XOR-en (of per cijfer op te tellen modulo 10) met wat hij denkt dat jouw nummer is. Jij XOR-t het getal dat je terugkrijgt dan met het nummer van je vriend (dat je dus moet weten) en controleert of het resultaat jouw eigen nummer is. Beetje wiskundig, maar ik hoop dat je het idee snapt.

Wil je me vanavond om 21:00 bellen? Liefs, Tal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100