Wij hebben onlangs de poes van mij oma ontvangen in ons huis.. wij hebben zelf al een kater.

Nu ging het in het begin vrij goed.. Vervolgens gaan ze elkaar meer uitdagen en achter elkaar aan, blazen constant als ze dicht in de buurt komen bij elkaar en halen uit naar elkaar. Hoe is dit te verkomen? de kater is 18 en denk ik bijna aan zijn einde. de poes is 6.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze vechten uit wie de dominantste is en als ze daarmee klaar zijn is er geen vuiltje aan de lucht... Laat ze dat toch bepalen, geef ze de tijd en grijp niet in... Zo gaat het altijd in de natuur... En als je ingrijpt, dan maak je het erger en het lost niets op... Dus heb geduld... het komt allemaal goed...

Antwoord: De beste aanpak is uw poes stapsgewijs aan de kater te laten wennen. U was op zich met de kamer apart in huis op de goede weg, ik begrijp niet goed uit uw verhaal of er ook een gevecht heeft plaatsgevonden. Een afkoelingsperiode is zeker op zijn plaats want in feite begint u nu vanuit een negatieve i.p.v. uit een neutrale situatie. Als de poes niet meer gestresst is, kunt u haar stapsgewijs aan het zien van de kater, het horen van de kater en het ruiken van de kater wennen. Bedenk dat dit drie verschillende zaken zijn en dat een poes die gewend is aan het zien van de kater door een raam, opeens weer met heel veel angst kan reageren op het moment dat ze hem ook ruikt of hoort! Het is belangrijk voldoende afstand tussen de dieren te houden en onder de angstgrens van uw poes te blijven. De hond zal waarschijnlijk niet het probleem vormen omdat deze al gewend is aan een poes. als er zoveel angst in het spel is ben ik zelf een voorstander van het gebruik van een grote bench voor het wennen van de nieuwe kat in huis. Deze methode staat ook uitgebreid omschreven in het boek Kattengeheimen van Vicky Halls. Met vriendelijke groet, Maggie Ruitenberg www.kattengedrag.com

Ze zullen aan elkaar moeten wennen, een volkomen normaal proces. De een of de ander zal zijn dominantie willen laten gelden. Je moet wel opletten of een beide niet te agressief wordt of dat de kater gaat sproeien, in dat geval moet je ingrijpen. Succes ermee.

het beste is beide katten apart te zetten en ze een paar dagen tot rust laten komen. vervolgens ga je geuren uitwisselen door beide katten beurtelings te aaien, en door slaapmandjes en kleedjes te verwisselen. neem hier ruim de tijd voor. vervolgens laat je de katten wisselen van verblijf. de volgende stap is een haakje op de deur, of het instaleren van een hordeur, zodat de katten elkaar kunnen ruiken en zien, maar er verder geen contact mogelijk is. ga eten geven aan weerszijden van de deur, zodat zij het zien van elkaar met iets leuks gaan associeren. gaat alles gemoedelijk en zonder gebrom en geblaas, dan kan je de katten weer bij elkaar laten. wat helpt is het gebruik van feliway spray of verdamper.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100