Wat belastbaar inkomen als je salarisschaal verhoogdNetto salaris omhoog,bruto salaris gelijk?betekent schaalverhoging voor huursubsidie?

Gaat je huursubsidie omlaag na schaalverhoging?
Of blijft belastbaarbaar inkomen dan gelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De salarisschaal die je werkgever hanteert heeft niet veel te maken met je werkelijke inkomen, omdat die schalen vaak overlappen. Zelf ga ik wegens reorganisatie binnenkort waarschijnlijk op papier een schaal naar beneden, terwijl mijn salaris gelijk blijft. Een gelijk salaris betekent een gelijk belastbaar inkomen. En een gelijk belastbaar inkomen betekent een gelijke aanspraak op huursubsidie. Wat jij je dus af moet vragen is niet 'wat betekent het als ik een schaal omhoog ga?' maar 'wordt mijn salaris straks hoger?'. Als je salaris hoger wordt, verandert de berekening voor je huursubsidie, en is het mogelijk dat je recht hebt op minder huursubsidie of zelfs helemaal geen recht meer hebt op huursubsidie. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens: je netto salaris gaat als het goed is niet omhoog als je bruto salaris gelijk blijft. Het kan hoogstens dat je wat aftrekposten hebt die je eerder niet gebruikte waardoor je meer overhoudt. Voor je huursubsidie maakt dat niet uit.

Je vraag is erg lastig te begrijpen, maar ik doe een poging. Niet je salarisschaal, maar je bruto jaar salaris is de pijler waar huursubsidie op wordt wordt berekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100