Bestaat er een mens op deze aarde die echt 100% altijd eerlijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, als je het hebt over 100% eerlijk niet. Er zijn wel mensen op aarde die in de buurt zullen komen. En die ernaar streven. Maar je kan al oneerlijk zijn uit onwetendheid. Ook liegen mensen vaak tegen zichzelf. De manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt is ook vaak al oneerlijk. En vooroordelen komen ook op grote schaal voor.

Ja, ik. Toegevoegd na 48 seconden: Nu het echte antwoord. Nee, dat kan niet. Het hangt er overigens vanaf hoe je eerlijk definieert, maar hoe je dat ook wilt doen het is onmogelijk om je 100% aan die definitie te conformeren.

nee. onderzoek heeft uitgewezen dat een gemiddeld mens 3 x in 10 minuten liegt!!! Toegevoegd na 39 seconden: http://relatie.blog.nl/onderzoek/2009/01/27/al-is-de-leugen-nog-zo-snel

Nee! Iedereen heeft wel ooit wel eens een leugentje verteld, hoe klein ook!

Ja, maar wel een flauw antwoord: een pasgeboren baby'tje heeft volgens mij nog nooit gelogen. Toegevoegd na 43 minuten: En minder flauw: sommige autisten kunnen ook niet liegen, omdat ze altijd het logische antwoord geven. Zie het artikel (bron) of lees Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. Toegevoegd na 45 minuten: Tenslotte zullen mensen met een laesie in de prefrontale cortex ook slechter of niet kunnen liegen. Dit is het deel van de hersenen waar "misleiding" schijnt te liggen. Ook de reden waarom Parkinsonpatiënten minder liegen. Zie bron 2.

Nee, dat is onmogelijk. Iemand kan zich wel voornemen om altijd eerlijk te zijn, maar zelfs als dit heel consequent wordt toegepast komen er conflicten: Het is niet eerlijk om een kind van 4 te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Het is niet eerlijk om tegen een zieke uitspraken te doen die wel waar zijn, maar hem helemaal ten gronde richten. enzovoort

Ja, parkisonpatiënten, bijvoorbeeld.

Ik denk ook niet dat dit mogelijk is. Iedereen maakt weleens een leugentje om bestwil. En als je vriendin trots vraagt of je haar nieuwe rok mooi vind, terwijl jij hem foeilelijk vind, zul je dit niet recht in haar gezicht tegen haar zeggen lijkt me. Ik denk als je altijd helemaal goudeerlijk bent, je weinig mensen om je heen overhoud. Om te overleven in deze sociale maatschappij, zul je af en toe niet helemaal eerlijk moeten en kunnen zijn.

NEE 100% eerlijke mensen zijn allemaal dood. Behalve Jezus Christus en hij is in de helal.!!

Ik denk dat je dan verlicht moet zijn .

Het is waarschijnlijk onmogelijk om 100% eerlijk te zijn. Het zou veel problemen opleveren en wellicht zijn sommige leugentjes voor bestwil een soort smeerolie voor een aantal zaken in onze maatschappij, die niet altijd zo goed tegen eerlijkheid bestand is. Maar het zou soms wel heerlijk zijn 100% eerlijk te kunnen zijn. Maar ik vrees dat er geen mens bestaat die 100% eerlijk is.

Ja maar een persoon kan dat niet... Het is een mens die niet persoon is... In feite elk mens die niet persoon is, doet dat al... Altijd al...

100% eerlijk zijn, de hele dag door, betekent ook regelmatig andere mensen kwetsen. En iemand die constant andere mensen kwetst komt alleen te staan. Dat wil helemaal niemand, dus is er niemand 100% eerlijk. Uit zelfbehoud en uit bescherming naar je dierbaren toe. Bijv. je bent in een kledingzaak en je beste vriendin komt de kleedkamer uit echt een walgelijke outfit. Hoe goed je haar ook kent, je zult niet meteen uitroepen dat het walgelijk is, maar wel haar proberen er vanaf te praten door te zeggen dat het niet zo goed staat. Dan heb je eigenlijk al een halve leugen verteld.

Ze zullen er wel zijn,maar deze mensen hebben het verrekte moeilijk en kunnen zich in de sociale ruimte eigenlijk nauwelijks bewegen. Zelfs de meest eerlijke persoon zal dus voor zijn overleving in de groep leugentjes om bestwil moeten aanleren.

Nee. (punt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100