Hoe overleef ik mijn oer saaie stage die ik 2 keer in de week heb?

Tips graag! En niet van die sarcastische..

Weet jij het antwoord?

/2500

Door een sterke meid te zijn, althans te doen alsof. Na de stage komt er vast een hele mooie periode aan met veel spanning en werkplezier. In het leven heb je nu eenmaal ups en downs.

Probeer zelf initiatief te nemen, zoek een project wat op jou stagebedrijf blijft liggen door b.v. tijdgebrek.. handig is misschien te weten bij wat voor bedrijf je stage loopt voor betere tips

Een niet sarcastisch antwoord? Probeer er wat van te leren.. wanneer alle werkzaamheden die je mag doen voor jou te saai zijn, zorg dan dat je die heel snel en heel goed doet en vraag om andere dingen. Leer vooral dat je werk pas interessant wordt wanneer de standaardzaken snel en goed geburd zijn en je leuke dingen naar je toe kan trekken.

Blijven ademhalen. O sorry, dat was flauw. Als de werkzaamheden zooo saai zijn dat je er bijna bij neervalt, waarom vraag je dan niet aan je stagebegeleider of hij ook nog andere taken voor je heeft? Soms is dat best eng, om dat zomaar te vragen. Maar geloof me, als je iets wilt bereiken moet je je over die drempel zetten en lef tonen. Kan hij waarschijnlijk nog goed waarderen ook!

Wat voor opleiding doe je? Kun je er met je stagebegeleider (van school of van de werkgever) erover praten? Misschien kun je om meer of andere klussen vragen. Geef dan wel aan wat voor soort klussen je wil doen en wat je van een stage verwacht.

Je kunt proberen het kantoor wat minder saai te maken. Leef je uit! Je collega's zullen er van genieten.

Probeer eens in die twee dagen in de week te analyseren waarom het werk saai is. En stel jezelf de vraag: Wat kan ik doen om het werk dynamischer te maken. En als het dan toch echt saai blijft, zoek een andere stageplaats. Stage is om te leren, je voor te bereiden. Zitten niks doen en vervelen helpt hier niets bij.

De hoofdvraag is natuurlijk: Waarom is het oersaai? Als het goed is is de stage onderdeel van je opleiding. ALS je stage past bij je opleiding, dan zou het het vakgebied zijn waar je aan het werk gaat als je klaar bent met je studie. Als je dat saai vind moet je bedenken of je de juiste studie hebt gekozen. Aan de andere kant: Als de stage niet past, is ghet tijd om bij de begeleider vanuit je opleiding aan te kloppen en aan te geven wat er mis gaat. Vervolgens met je begeleidder van de uni & bij het bedrijf een gesprek aangaan om te kijken of je taken niet wat passender gemaakt kunnen worden. In een stage is het de bedoeling dat je je vakgebied leert kennen, NIET wat het is om koffie te schenken!

Hoe overleef je je stage --> verdoe je tijd op goeievraag.nl !

Wij hebben nu ook iemand lopen hier die we door drukte helaas niet altijd even spannende dingen kunnen laten doen. Wat wel helpt is dat we hem zijn mp3speler laten gebruiken tijdens saaiere werkzaamheden, misschien dat dat bij jou ook zou kunnen. (misschien wel beetje rare vraag om te stellen, maar als het daar echt zo saai is....)

Ik zal je verklappen dat het werk waar jij die oersaaie stage loopt, NOG VEEL SAAIER is, want jij bent heel binnenkort weer weg, en die arme werknemers zitten er tot hun pensioen van 75 jaar... (want tegen die tijd dat zij mogen gaan is de AOW-leeftijd opgetrokken tot 75)... Is dit wel de richting die je zoekt, als je mijn dochter was, zou ik ja adviseren: Wegwezen daar...Stop ermee...

Ik vrees, dat baantjes voor jongeren over het algemeen zeer saai zijn. Voor mij was het de reden om hard te gaan leren om nooit in zo'n werksituatie terug te komen. Als je er helemaal niet leert, ga dan naar je stage begeleider. Niet dat hij op de plank een spannende stageplaats heeft, maar misschien komen jullie er samen uit.

Door je instelling te veranderen en er wat van maken. Neem zelf initiatief om het minder saai te maken. En als dat niet lukt moet je, je afvragen of je wel het goede vak aan het leren bent. Succes

Ga maar alvast bedenken of je de rest van je leven op kantoor wilt doorbrengen. Daarna heel goed bekijken waar je interesses wél liggen, en hoe je daar jouw beroep van kan maken.

een erg nuttige stage blijkbaar aangezien je er achter komt dat dit werk niet echt bij jou past. Ben benieuwd wat je moet doen (wat voor kantoor?) Zorg in elk geval dat je af en toe hele zinnige dingen doet en vraagt. Dat blijven mensen onthouden, vervolgens heb je dan weer erg veel tijd om te: -internetten -sms-en -je huiswerk doen (als het dan toch saai is, dan maar nuttig) -radio luisteren -een goede uitvinding bedenken -dromen over je toekomst -spelletjes spelen op internet en nog veel meer. Veel sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100