Is dat zo dat zwarten katten ongeluk/tegenslag brengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Absoluut: Mijn vrouw probeerde eergisteren uit te wijken voor een zxwarte kat op de weg en de auto belande op de zijkant in een weiland 3 meter lager onder aan de dijk; Total-loss. Wat een pech!! Hm.. Of is het misschien gewoon zo dat dat bij elk dier op de weg zou zijn gebeurd!? Oh.. En mijn vrouw loopt gewoon happy rond; geen persoonlijke, alleen materiele schade ;)

alle lariekoek en apenkool waar je in geloofd brengt tegenslag en ongeluk.

In onze westerse wereld is men er ook nu nog heilig van overtuigd dat je het ongeluk over je afroept, wanneer een zwarte kat je pad kruist. Maar er zijn nog andere vormen van katten bijgeloof die minder bekend zijn. Een kat die te dicht bij je mond komt, zou de adem uit je lichaam kunnen opzuigen als een vampier. Een kat die sterft in je huis of meeverhuist, zou ongeluk brengen. In Engeland brengt een zwarte kat juist geluk, en een witte kat ongeluk. In China is een zwarte kat ook een teken van ongeluk. Daar wordt de zwarte kat echter beschouwd als een waarschuwing, zodat men daarna extra goed op zijn hoede kan zijn. Maar een kat die zich over de neus aait is een voorbode van aangenaam bezoek. Ook is het opmerkelijk dat de kleur zwart in het geloof bijna altijd een negatieve rol toebedeeld krijgt. Daarom was een ontmoeting met zwarte paarden, zwarte raven of zelfs zwarte nonnen in het verleden voor sommigen ook niet fortuinlijk. De verklaring is eenvoudig: zwart is tot op de dag van vandaag het symbool van het boze en het kwade of van de dood.

Bronnen:
http://www.poezenweide.nl/De-zwarte-kat,-d...

Volgens rationele mensen niet nee.

ja, en behalve tegenslag, ook nog hagelslag. Toegevoegd na 57 seconden: wel moet je het ze eerst even leren, maar dan brengen ze je vanalles. en dat duurt iets langer dan bij een hond.

Alleen als je bijgelovig bent. Ik ben dat niet, want dat brengt ongeluk.

mijn drop brengt me alleen maar geluk ;)

Alleen als je er zelf in gelooft.

Als je per ongeluk op zo'n beest trapt en je valt met je cocosnoot op de rand van het trottoir dan kun je idd zeggen,dat zo'n beest ongeluk brengt! Je had natuurlijk ook beter uit kunnen kijken. Oftewel: ONZIN!!!

vast en zeker.. Als je der maar in geloofd, komt dat helemaal in orde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100