Hand schudden: Mezelf voorstellen: Ik geef iemand een hand hij stelt zich voor met voor en achternaam. Na hem/haar stel ook ik me voor met..

met voor en achternaam (ik ben lager in rang, doet er ff niet toe wat voor rang enz.) Wie van ons moet er na het hand schudden en voorstellen met naam AANGENAAM zeggen????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De etiquette van het voorstellen is gebaseerd op hiërarchie en sociale positie. Een heer wordt altijd voorgesteld aan een dame, een jongere aan een oudere en een lagere aan een hogere. Rang gaat boven geslacht en leeftijd Lang geleden hebben de hogere standen bedacht dat het zeggen van äangenaam" nu typisch iets is wat alleen de lagere standen zeggen. Met als gevolg dat ‘aangenaam’ een besmette zegswijze is geworden in de trant van ‘smakelijk eten’, een uitdrukking waar diezelfde hogere kringen ook van gruwen.Je kunt natuurlijk rustig doorgaan met ‘aangenaam’ zeggen bij het voorstellen, net zoals je kunt doorgaan met uw disgenoten ‘smakelijk eten’ wensen, maar weet dan dat er altijd mensen zullen zijn die je onmiddellijk wegzetten als ‘niet osm’ (niet ons soort mensen). Read more: http://www.intermediair.nl/artikel/werketiquette/31451/borrelpraat-tips-and-tricks.html#ixzz0QeFoIwWl

Bronnen:
http://www.beatrijs.com/zich-voorstellen/

beide het is blijk van wederzijds respect. is het nou de koningin dan zeg jij aangenaam kennis met u te maken.

Niemand hoeft "aangenaam" te zeggen. Maar ik zou het zeker niet zelf zeggen als de ander iets hoger in rang is. Dat "aangenaam kennis te maken" en dergelijke klinkt nogal formeel, en zou ik zeker niet gebruiken in een gesprek. Dat is meer iets voor een sollicitatiebrief.

"Aangenaam" zeggen schijnt een bewijs van slechte opvoeding te zijn. Je kunt ook iets zeggen als, "goed u te ontmoeten" o.i.d.

Bronnen:
http://www.beatrijs.com/

Ik denk, dat je het moet overlaten aan de hogere in rang of hij het wel "aangenaam"vindt. Het moet zijn initatief zijn. Als jij ermee begint, kan het aanmatigend overkomen.

De generaal zegt tegen jou: "Aangenaam!" Jij als soldaat zegt dan: "Hoi, hoestie?" En daarna spring je in de houding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100