Hallo GV lezers, Wat kan je behalve het bekende rubber, ook gebruiken om gipsmallen te maken

Ik ben bekend met kant en klare gietvormen, en met smeltrubber. Zou er nog meer materiaal zijn waar je mallen van kan maken? En is het dan ook nog geschikt voor hergebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast de traditionele natuurlatex-rubbermallen is het ook mogelijk om met siliconen-rubber mallen te maken welke her gebruikt kunnen worden. Toegevoegd na 2 minuten: In het algemeen mag gesteld worden dat ieder materiaal gebruikt kan worden mits het niet hecht aan het origineel.

Ik heb een x-aantal jaren terug in zo'n reïntegratietraject gezeten en daar konden ze aan de hand van een zelf gemaakt model een mal maken van polycarbonaat (hard plastic)... Wellicht is het zinvol om eens contact op te nemen met een WSW instelling bij jou in de buurt. Wellicht dat ze dan voor een paar euro een aantal mallen voor je kunnen maken...

Weliswaar niet herbruikbaar, maar wij gebruikten vroeger gewoon klei. Tweezijdige vorm maken, tegen elkaar zetten en gips erin gieten. Is wel veel werk om de klei weer te verwijderen, maar leuk om met kids te doen.

Je zou mallen kunnen maken van Polyester er is tegenwoordig een vervanger Paverpol Dat is minder schadelijk voor het mileu. Natuurlijk ook de klei je kan dat regelmatig her-gebruiken. Ga eens kijken/praten met mensen die Carnavalwagens bouwen als je daar de tijd voor hebt. Die kunnen je daar heel veel info over geven over de manier van mallen maken zoals zij dat doen voor hun wagens. P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100