Wat betekent 't woord economie voor jouw persoonlijk?

Niet: hoe 't met je 'persoonlijke economie' gaat.

Hoe zou jijzelf economie definiëren? In je eigen woorden.
Dus niet iets wat op wikipedia staat ofzo...

(Ik zet de vraag met opzet onder 'Overig', om een zo neutraal mogelijke vraag te stellen.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Boterhamverdeling.

De creatie en de migratie van waarde.

Volgens mij is economie gebaseerd op het leveren van goederen of diensten de ene kant op, de 'beweging' van geld de andere kant op. Stel, in het onmogelijke geval, dat vanaf vanacht 12 uur niemand meer geld zou uitgeven? Het geld zou er nog wel zijn maar de economie zou ophouden te bestaan. Ik speel wel eens met het volgende idee: Een 'normale' economie is er op gebaseerd dat er daadwerkelijk geld gaat naar partijen die goederen of diensten leveren. Tegenwoordig wordt er veel op krediet geleverd. Als je de verhouding tussen die 2 zou berekenen, kom je dan misschien uit op een gezonde en een ongezonde verhouding? Zoiets als een golf in zee waarvan de top harder gaat dan het onderste gedeelte en dus 'overrolt''? (volgen jullie me nog?)

Economie is voor mij een klotevak op school, waar ik niets van begreep. Verder weet ik dat ik er midden in sta, maar ik zou het niet kunnen definiëren. Economie is voor mij niet definieerbaar en zeer onbegrijpelijk.

Eco: 'het leven', zoals in ecologie en dat soort woorden nomie: benoemingen, namen, of in nummers. dus het is een beschrijving van 'het leven in exacte namen (definities) en nummers'. Omtrent de uitdrukking van waarde in geld, creatie van waarde, veranderingen in waarde en overdracht van waarde. Om het te begrijpen moet je a) veel definities kennen (kwestie van leren), b) gevoel voor getallen en verhoudingen hebben c) vooral gevoel hebben voor het verband tussen het echte leven en al die definities en getallen. Gebrek bij velen op belangrijke posities aan dat laatste punt is een hele belangrijke oorzaak van de huidige crisis.

Ik vind een economie een breed begrip waar veel andere dingen aan worden "gehangen" waardoor ik er nog minder van snap. Een abstract begrip wat te pas en te onpas wordt gebruikt!

De beschrijving van hoe mensen zich gedragen ten opzichte van (natuurlijke) hulpbronnen.

wat eeuwigheidswaarde heeft, liefdevol met God omgaan met de mens en de natuur......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100