weet iemand, bij wie ik een apparaatje kan verkrijgen om het achterdekseltje van een horloge te openen met het doel een batterijtje te vervangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze website vind je een horloge deksel opener: http://www.shopwiki.nl/Prof.-Horloge-Opener

ik weet niet of zo een apparaatje wel bestaat. mogelijk beschikken alleen juwelierszaken en horlogezaken hierover. ik behelp me met een schaartje, pincet. mesje of iets dergelijks, en dat gaat prima. je kan ook naar een van bovengenoemde zaken gaan om je batterijtje te laten vervangen.

Gwn met schilmesje Daar bestaat echt geen apparaatje voor!!! 

Er zijn voor horlogemakers een soort zuignapjes. Die trekken ze vacuum en zo kan je de achterkant lostrekken of draaien. Denk dat je hiervoor bij een groothandel in juweliersbenodigdheden moet zijn. Er zijn ook speciale tangen in de handel. Die kan je via internet bestellen. (zie link hieronder). Het nadeel hiervan is dat je horloge krassen kan krijgen als je het niet goed doet.

Bronnen:
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

Toen ik ruim 50 jaar geleden verkoper was bij de horloge- en klokkenafdeling van een groot warenhuis in Leiden, gebruikte de horlogemaker het lemmet van een lancet of mesje om horlogedeksels (niet zijnde waterdichte deksels met schroefdraad) te openen. Werkte prima als je maar op het goede punt druk uitoefent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100