Hoe los je deze vergelijking op??(zie. Omschrijving, het is stof uit de 2e klas!)

Hoe kan ik deze vergelijking oplossen:
(3x-1)(x+3)=0
Het liefst met berekening!
Alvast heel erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je rekent ze allebij apart uit . (3x-1)=0 3x=1 x=1/3 (x+3)=0 x= -3

(3x - 1)(x + 3) 3x^2 + 9x - 1 - 3 3x^2 + 8x - 3

Dit is een vermenigvuldiging, waarvan 3x-1 een factor is en x+3 is de andere factor. Het uiteindelijke antwoord is 0. Dit betekent dat minimaal 1 van beide factoren 0 moet zijn. Immers 0*1=0, maar 1*0 is ook 0. Dus: 3x-1=0 Beide +1 doen 3x=1 x=1/3 Of: x+3=0 beide -3 X=-3 De uitkomst is dus x=-3 of x=1/3

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100