Van wie is de stem op de bandjes van de NS?

Als je met het ov reist dus ook de NS dan worden er nogal eens berichten omgeroepen. Vaak is dit een ingesproken bandje. Wie heeft dit allemaal ingesproken en wat is de naam van je beroep dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op Nederlandse spoorwegstations worden kleine vertragingen sinds midden 2003 omgeroepen door het Tuffy-systeem. Dit systeem is genoemd naar Tuffie Vos, die haar stem aan de omroepen gaf. Alle plaatsnamen zijn meerdere keren opgenomen, met verschillende intonaties voor het begin, midden en eind van een rij plaatsen. Het beroep heet inderdaad een Voice-over en Tuffy Vos is de dochter van Tineke de Nooij en Tony Vos.

Zo iemand heet een 'stemacteur' of 'voice-over'. Er schijnt verschil te zijn tussen beide termen, maar ik weet niet precies wat dat verschil inhoudt. Maar wie precies de stemacteurs voor de NS zijn: geen idee...

Dan ben je een 'medewerk(st)er bij de audiovisuele dienst van de Nederlandse Spoorwegen', intern ook wel 'omroep(st)er' genoemd. Niet alles wordt op band opgenomen. Dat kan ook niet, want de omroep(st)er moet paraat zijn bij actuele zaken.

Je kan haar hier emailen: info apenstaartje tuffievos punt nl Toegevoegd na 58 seconden: (Oh ja, en de punten gaan naar de persoon boven mij natuurlijk.)

Bronnen:
http://www.tuffievos.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100