Hoe moet ik mijn vriendin duidelijkheid geven, dat ze luistert én het begrijpt? Ze is erg onzeker.

Hallo,
Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar een relatie. Ik heb het druk met school, familie en mijn "eigen leventje". Ik zie mijn vriendin alleen op vrijdag en in 't weekend. Ze wordt altijd maar boos dat ik geen moeite doe, geen tijd voor haar heb en zegt dan dingen zoals: "Jij wilt mij gewoon niet meer zien", " Als je niet meer met me verder wil gaan moet je dat zeggen". Bij ruzies wilt ze eigenlijk nooit mijn mening horen en als ze ernaar luistert, dan geeft ze vaak reacties zoals: "Ja tuurlijk, geloof het zelf", dat soort reacties.
Als ik niet kan afspreken in het weekend dan wordt ze weleens boos dat ik weer geen tijd heb.
Ze snapt maar niet, dat ik het druk heb met school en wel meerdere dingen te doen heb. Ik vind haar super leuk en ben heel erg verliefd op haar, dus loslaten wil ik haar echt niet. ik wil graag een oplossing, maar ik heb het al zo vaak geprobeerd duidelijk te maken. Tuurlijk ben ik niet perfect en ik begrijp haar dat ze het echt niet leuk vind, maar het gaat eventjes niet ander en dat begrijpt of wilt ze niet begrijpen, wat moet ik doen (zonder haar te beledigen, want vaak ziet ze het al een belediging)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klinkt niet echt aardig hoor..hoe laat ik mijn vriendin luisteren en het begrijpen...Jullie relatie lijkt me wel een beetje te draaien om jouw agenda, jij bepaalt wanneer ze je mag zien..alleen in het weekend, maar dan ook weer niet altijd!! Tuurlijk is school belangrijk!! Maar familie kan toch heel goed samengaan met je relatie, ga je toch samen naar de familie?? Ben je zelf eigelijk wel toe aan een vaste relatie?? Je hecht aardig wat waarde aan je 'eigen leventje' maar in een echt serieuze relatie draait het om jullie leven, niet alleen dat van jou of haar. Je wilt haar niet beledigen, maar doet wel alsof zij niets begrijpt, ik denk dat ze gewoon heel erg veel om je geeft en bij je wil zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100