Waarom heeft een velletje toiletpapier de afmeting die het heeft...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toiletpapier bestond al eeuwen, maar dan in de vorm van velletjes papier. Er moest alleen iemand op het idee komen om het op te rollen. Dat deed de firma Scott Co. rond 1880. Ze schreven hun naam er niet op, want je wilde je firma niet graag met poep associeren. Maar het werd wel een succes. De breedte lag daarmee vast, maar het papier was niet voorgeperforeerd. Al snel kwam er een patent uit Engeland voor een rolhouder met scheurrand. (zoiets als we nog kennen bij keukenpapierhouders). Al snel daarna kwam de The Albany Perforated Wrapping (A.P.W.) Paper Company met voorgeperforeerde papieren rollen, toen had je een standaard. Behalve nuttig, is toiletpapier telkens weer een bron van vermaak. Als je weer eens gaat vliegen moet je dit eens proberen:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=BDEyLzvcDb8

De breedte is gewoon een standaardmaat zodat het op elke houder past. De afstanden van de perforaties in het papier zijn niet te groot gemaakt, zodat je zelf de lengte kunt bepalen, zoals je het hebben wilt. De ene keer heb je een groter stuk nodig dat de andere keer. Toegevoegd na 22 minuten: Ze hadden 't ook het formaat kunnen geven van een keukenrol of een rol behang, maar da's niet praktisch.

Ik denk dat dit gewoon een standaard maat is en dat ze daar van te voren vast goed over hebben nagedacht. Vroeger hadden ze geen toiletpapier althans andere dan nu, de mens werd steeds slimmer en slimmer en kwamen op het idee om maar eens een rolletje toiletpapier te maken dat gemakkelijk voor iedereen te gebruiken is. Er komen ook steeds meer varianten , omdat mensen verschillend zijn en ieder ze eigen voorkeuren heeft. Zacht, hard, stevig.. noem maar op ;)

Omdat met die afmetingen eenvoudig de betere combinaties te maken zijn .

Er is op zich helemaal geen standaardmaat wat in bijgaande afbeelding goed is te zien. Niet alleen in dikte, maar ook in de breedte wijkt het af. Ook het aantal velletjes varieert enorm. Natuurlijk is het wel zo dat er een bepaalde standaard is ontstaan. Waarschijnlijk uit ervaring. Zoals in één van de antwoorden naar voren komt: het formaat behangrol is gewoon niet handig. Doordat er een aantal grote fabrikanten populaire rollen ontwikkelden, zullen andere fabrikanten snel het voorbeeld hebben gevolgd om te zorgen dat de rollen wel op de bijbehorende houders passen. In mijn jeugd waren bijvoorbeeld houders van Brabantia erg populair. Nu hebben de meeste houders nog wel een afwijking van één of twee cm, dus dat zal ook wel de speling zijn die fabrikanten aanhouden. Toegevoegd na 10 minuten: Ik zie nu pas Antwoordman's reactie. Als er één fabrikant mee is begonnen en er hiermee een standaardformaat houder uit is ontstaan, is het logisch dat andere fabrikanten later hierop hebben willen aansluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100