Is er leven op de maan mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Tussen 1969 en 1972 hebben in totaal 12 mensen daar een paar dagen geleefd.

Ja. Met de juiste hulpmiddelen is het mogelijk op de maan te leven. Met zeer grote investeringen in infrastructuur is het in theorie zelfs mogelijk om er langere tijd te wonen

Nee De Maan heeft geen enkele kans op leven :geen atmosfeer , enorme temperatuurschommelingen , dodelijke straling ,geen weer ...... Wat natuurlijk overal kan is een stukje Aarde simuleren in een gesloten eco-syteempje met tal van hulpmiddelen van de Aarde meegebracht.

Nee. Wat heeft de mens nodig om te leven? Zeker al zuurstof, water en voedsel (plantaardig en/of dierlijk). Kijken we dan hoe het komt dat deze drie op Aarde aanwezig zijn, dan is het duidelijk dat de Maan (of Mars, of Venus of eender welke andere planeet in ons zonnestelsel) nooit bewoonbaar zal zijn voor de mens. Zuurstof in de atmosfeer is eigenlijk een afvalproduct van fotosynthetiserende organismen. Zonder fotosynthese dus geen zuurstof in de atmosfeer. Op de Maan is er geen leven dat door fotosynthese zuurstof kan produceren. Bovendien is de Maan zo klein dat het onvoldoende zwaartekracht heeft om een atmosfeer vast te houden. En als we fotosynthetiserende organismen op de Maan zouden willen hebben, moet er vloeibaar water op de Maan zijn. Maar omwille van het ontbreken van een atmosfeer, kan er zich geen broeikaseffect ontwikkelen en is het dus veel te koud op het maanoppervlak om vloeibaar water te hebben. Kortom, de Maan is een dood hemellichaam en zal dat ook tot het einde van zijn dagen blijven.

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/8578

als er koolstof is, kan dat maar daarvoor moeten we zeker zijn dat er koolstof is

Ja, het is mogelijk. Het komt er niet direct op voor, tenminste niet in de vorm zoals wij leven kennen. Wellicht zijn er vormen van leven die geen zuurstof nodig hebben? Wellicht dus niet van onze planeet? Dus ja, overal is leven mogelijk, 'MITS'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100