Kan ik een border collie nemen als ik niet op een boederij woon wel in een huis met een tuin en hem soms alleen moet laten vanwege werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat kan indien je zorgt dat op de momenten dat je wel thuis bent er voldoende afleiding en beweging is voor de hond,en je beseft dat een intelligente hond zoals de bordercollie inderdaad een grote mate van afleiding nodig heeft en daar ook om vraagt, omdat ik in ongeveer dezelfde situatie verkeer heb ik een aantal kippen (3) op het gazon lopen die de hond bij elkaar kan drijven en waar hij op kan letten,de hond en kippen zijn aan elkaar gewend. ald de hond niet voldoende afleiding krijgt bestaat de mogelijkheid dat hij agressief gaat reageren,verder moet je er ook rekening mee houden dat deze honden ware houdini's zijn als ze niet willen zijn waar ze zijn. Verder kun je je geen betere hond wensen,dan een bordercollie. Mocht je besluiten om er een aan te schaffenzou ik je willen aanraden bij een vereneging te gaan en daar met de hond te werken.

Mijn persoonlijke opinie : een hond is een gezelschapsdier, dat zich overigens prima redt met menselijk gezelschap. Wanneer je alleen woont, zonder andere huisgenoten, en je werkt fulltime heb je naar mijn bescheiden mening niet echt heel veel tijd voor een hond, zeker niet een grote hond die veel beweging nodig heeft zoals een collie. Ook moet het dier idealiter vaker uit dan 's morgens een keer en 's avonds een keer. Ik denk dat als je toch graag en huisdier wilt, een poes een betere optie is.

Een border collie is een hond met veel energie en werklust. Als je niet aan die behoefte kunt voldoen, moet je absoluut niet aan een border collie beginnen, want dan vliegt ie bij de muren omhoog. Een hond kan af en toe best even alleen zijn, maar zoek dan een minder werklustig ras. Ik citeer van bordercollies.nl "Het karakter van een Border Collie heeft wat opmerkelijke punten. Zo valt hij op door z'n werklust; hij wil doorwerken tot hij er (letterlijk) bij neervalt. Het is die tomeloze energie die hem ook niet altijd geschikt maakt als ideale huishond. Na een (voor de baas) vermoeiende wandeling van een paar uur, zal menig Border bij thuiskomst verwachtingsvol de auto uit springen met een blik van "gaan we nu nog wat doen?"."

Bronnen:
www.bordercollies.nl

Nee. Zoals je in de beschrijving hierboven leest, is een border een werkhond. En nog een heel intelligente ook, die zelfs met een urenlange wandeling nog niet tevreden is - hij wil ook geestelijk werken. Als je met deze hond niet dagelijks behendigheid en apporteerspelletjes doet, of urenlang doggie-dancing, wordt hij zwaar neurotisch en héél, héél ongelukkig!!! Ga maar eens kijken in de Borderstreek in Groot-Brittanië, kijk naar de werkende bordercollies, en het terrein, waarin ze werken. Het herder-instinkt is er in vele eeuwen ingefokt. Dit is absoluut géén hond voor een huisje en een tuintje, en alleen wachten tot de baas thuiskomt van een drukke werkdag, die in huis nog het één en ander te doen heeft, en óók nog even een rondje ommoet met "de hond"...... De asiels zitten overvol met honden. Allemaal afgedankt, omdat een hond een gezinslid is, waar helemaal geen tijd voor blijkt te zijn ( een hond vraagt minstens zoveel tijd als een 4-jarig kind!!!!) Wees niet egoïstisch, en neem géén hond. Hooguit pas dan, als je hem een hondwaardig bestaan kunt garanderen voor 10-16 jaar. Want zo oud worden honden.... Dus als je aan mensenpuppies gaat denken, of als je gepensioneerd wordt. Ik wacht ook al mijn leven lang op die dag.....train nu honden in mijn vrije tijd als "surrogaat".... Een hond is een te waardevolle kameraad om na een tijd weg te brengen en te veroordelen tot eenzame opsluiting door het egoïsme van een mens die het "gezellig"vindt een hond te hebben. Dus niet doen, alsjeblieft........

een border collie heeft veel uitdaging nodig en een strakke hand. en een echte baas. ik zou bijna zeggen trouwe baas. want alleen dan kan een BC een hele trouwe hond zijn.

Onze zoon heeft een border collie, als die alleen thuis was, deed hij bijna onmogelijke en onvoorstelbare dingen om maar uit te kunnen breken, was onze zoon thuis, dan deed hij niets. Ik weet echter niet of dit gedrag bij de border-collie ook hoort. Maar het zal me niet verbazen.

Bedenk dat de Border Collie een zeer energieke hond is en dus veel energie kwijt moet. Wanneer je vaak van huis bent en je neemt een dergelijke hond dan zal hij zelf zijn vertier zoeken. Dit resulteert bij sommige honden in het slopen van spullen (lees stoelen en bankstellen). Daarbij komt de vraag: hoe vaak is 'soms alleen laten'? Wanneer dat elke door de weekse dag is, dan zou ik dat een dergelijke hond niet aandoen. Daar wordt je beide ongelukkig van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100