ik wil graag werken op een peuterspeelzaal. Ik heb de eerste 2 jaar van de pabo gedaan. Hoeveel jaar spw3 moet ik dan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je kunt volstaan met één jaar, maar opleidingen hebben hier hun eigen beleid in. Je kunt het beste contact opnemen met een opleiding voor SPW bij jou in de buurt. Maar als ik je advies mag geven, zou ik als ik jou was SPW4 doen. Je bent in staat om De PABO te doen, dus kun je best een iets hoger niveau aan. Aan werken in de kinderopvang en op peuterspeelzalen worden steeds meer eisen gesteld. Door de toenemende problemen omtrent de opvoeding van kinderen worden steeds vaker problemen gesignaleerd op peuterspeelzalen en in de kinderopvang. Er is steeds meer behoefte aan beter opgeleide leidster, dus al je het in je mars hebt om SPW4 te doen, heb je op de arbeidsmarkt straks een voorsprong.

Bronnen:
pedagogische werkervaring

Ik zou naar een persoon van SPW3 mailen over advies.. en of je niet liever SPW 4 wilt doen kun je ook altijd bij zo'n peuterspeelzaal advies vragen! Ik denk dat je gewoon onderzoek moet gaan doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100