Wat is het verschil tussen drogeren en vergiftigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij drogeren maak je gebruik van een beïnvloedend middel en bij vergiftigen maak je gebruik van een dodelijk middel.

Drogeren word vaak gebruikt als iemand een vrouw wil verkrachten. Dan doet hij iets in haar glas dat er voor zorgt dat ze "out" gaat en de volgende morgen wakker word met een hangover. Ook chloroform valt onder drogeren. In films doen ze dat op een zakdoek en die drukken ze op iemand mond. Vergiftigen is het doelbewust toedienen van giftige stoffen.

Ha, die Nonna; Drogeren is het bewust toedienen van een verdovend middel. Dat kan dus ook door een arts gebeuren om pijn te bestrijden. Vergiftigen is de term die je gebruikt wanneer iemand van een stof zoveel binnen krijgt dat dat niet goed is voor het lichaam. Dat hoeft niet bewust te gebeuren of überhaupt door mensen te worden gedaan (je kunt door een plant of dier worden gestoken of een gas inademen) en ook zeker niet altijd dodelijk te zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Onder drogeren kan ook worden verstaan het toedienen van spierversterkende middelen, zoals profwielrenners dat absoluut nóóit doen.

denk dat het essentiële verschil is dat bij drogeren de intentie meer is om te verdoven / tijdelijk uit te schakelen, en bij vergiftigen het meer is om daarmee lichamelijke schade of de dood aan te richten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100