Hoe moet je je moeder zeggen dat je rookt? Als je 14 ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moeder kan het ruiken of je zegt het en zegt sorry erbij en praat je erover

Ga gewoon met je moeder aan tafel zitten, maak het een beetje gezellig, Zorg dat ze in edn goede bui is . En vertel het haar: mam ik ben ergens mee bezig waar ik niet zomaar mee kan stoppen , het is namelijk roken, sorry het spijt me! Good luck

Zonder woorden is al genoeg, als ze je adem ruikt. Meldt het haar zelf dat is beter. Zeg gewoon dat je besloten hebt te gaan roken. Daar zal ze niet blij mee zijn. Ze weet niet of jij al kan inschatten wat je je lichaam daarmee aandoet.

Niet het is niet handig Maar ikzeg gwn eerlijk zijn

Zoek een goed moment uit. Hebben jullie samen wel eens gesprekken of zegt zij tegen jou wel eens 'kom laten we even praten' of 'ik moet even met je praten'. Je kan het dan een beetje op dezelfde manier doen als zij het zou aanpakken. Dan zeggen dat je rookt en dat je het moeilijk vind om het tegen haar te zeggen, maar dat het beter is als ze het weet.... ...en misschien kan ze je helpen om er vanaf te komen...sorry hoor, ik blijf toch weer zeggen zonde van je gezondheid en zonde van al je geld...maar goed, ik weet ook dat als je wilt roken je dat toch wel doet... Maar mocht het nou zo zijn dat je er van baalt dat je rookt, maar nu niet meer weet hoe je er vanaf moet komen....er zijn mogelijkheden om het aan te pakken... Houdt dat in ieder geval in je achterhoofd...en pas goed op jezelf....je hebt er maar één van...

Reserveer de tijd. Pak een moment dat zij ook de tijd en mentale rust heeft. Ga dan zitten met haar en zeg het. Laat eventuele opmerkingen over je heen komen en beantwoord elke vraag die ze heeft zo eerlijk mogelijk. Voor je zelf moet je al een eerlijk antwoord hebben op: Waarom rook je? Wanneer ben je ermee begonnen? Wat is het voordeel dat je rookt, wat geeft het je? Je weet dat het slecht is, wil je niet wachten hiermee?

Stop met roken dan hoef je het ook niet te vertellen. Het kan je relatie met je moeder wel verpesten voor een tijdje. En ik weet niet of je daar allemaal voor in staat bent alleen voor het roken. Het is slecht voor je. Je moeder zal teleurgesteld in je zijn. Ik zou er meteen mee stoppen maarja de keuze is aan jou!

Ben zelf ook 14. Alleen ik rook niet ;) Net zoals de rest zegt: Gewoon zeggen. hoe stom en eng het ook is/klinkt, je hebt niet veel keus. vroeg of laat komt ze er toch wel achter. En als je dat écht niet durft, kan je ook proberen te stoppen. Ga bij jezelf na waaróm je rookt. Succes!

Je hoeft niet persee te vertellen dat je een actief roker bent maar je kan haar eerst vertellen dat je een sigaret hebt geprobeert. Ze zal je natuurlijk vertellen dat roken ongezond is en dat kan je niet tegenspreken. Vertel haar gewoon dat je het lekker vond of dat het je een speciaal ontspannen gevoel geeft en vraag haar of ze er bezwaar tegen heeft als je het af en toe doet (buiten). Bedenk wel dat rookwaar steeds duurder wordt en dat je misschien nog niet zelf inkomsten hebt en dit dus van je zakgeld moet betalen. Grote kans dat je moeder hier niet aan mee wil werken en liever ziet dat je je zak (kleed) geld gebruikt voor nuttiger zaken.

uhm. ik heb het niet vertelt op mijn 14e ze kwam er zelf achter XD maar als je het perse vertellen wilt. dan moet je toevallig roken als ze langs komt ofzo. (als je weet dat ze er aan komt dan he) dan raken julie van zelf aan de praat. of je geeft haar een knuffel als je net gerookt hebt. dan ruikt ze het dan weet ze het ook. (zo ging het toen bij mij) en dan zegt ze iets van: "rook jij?" jij: "ja" je ma: "niet meer doen he!" jij: "is goed ik rook niet meer als ik bij jou in de buurt ben." je ma: "ook niet als ik er niet bij ben" jij: "ja maar dat kan je toch niet controleren" je ma: "ja da's waar daar heb je gelijk in" nou probleem opgelost ;) veel succes met het vertellen!

waarschijnlijk heeft ze het al aan je kleren geroken, maar ik zou als ik jou was tog nog ff met je moeder gaan praten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100