ik kom ter overlijden en huis is vrij moet mijn vriendin nog wat betalen over het huis wat belasting of iets dergelijks ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je geregistreerd partner bent, hoef je geen successierechten te betalen (behalve als het meer is dan een half miljoen geloof ik) Als je niet geregistreerd parter ligt het aan meerdere dingen. Daarnaast ligt het ook aan de hoogte van het bedrag (waarde van het huis) aangezien er voor een bepaald bedrag vrijstelling is. De hoogte van deze vrijstelling ligt aan de situatie. Kortom als je het echt wil weten, zou ik eens informeren bij een notaris.

Ik ken je situatie niet precies. Maar je zou je denk ik moeten laten adviseren of het in jullie geval niet verstandiger is om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.

Even langs de notaris gaan, de wetgeving in deze is nogal ingewikkeld. Aan alle oplossingen zitten voor en nadelen. Tijdig regelen is zeer verstandig, anders moet er straks veel geld betaald worden.

ja ze moet in ieder geval betalen,hoeveel kun je bij de belasting navragen,het is dan een schenking of erfenis waarover de belasting berekend word, in ongunstige gevallen zelfs meer dan 50 %

als je getrouwd bent is je vriendin erfgename en heeft zij recht op alles. als dat de bedoeling is dan is het mischien makkelijk om een financieel adviseur in te schakelen en/of daar voor te trouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100