De Nederlandse Walter Cronkite?

Hebben we in Nederland ook zo'n figuur als Walter Cronkite? Een journalist en TV-persoonlijkheid die zo'n impact heeft gehad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Niet zo iemand, die elke dag weer, tientallen jaren lang bij je in de huiskamer zat. Hij heeft zo ongeveer het begrip 'anchor man' uitgevonden. Hij was het geweten van Amerika. Toen hij zich in 1968 sceptisch uitliet over de uitkomst van de oorlog in Vietnam verzuchtte president Johnson dan ook: 'Als ik Cronkite heb verloren, dan ben ik Middle America ook kwijt'. Nee, dat kennen we hier niet.

G.B.J. Hilterman. Op de radio.

Peter R. de Vries. Misdaadverslaggever.

Nederland is natuurlijk veel kleiner dan Amerika, maar TV iconen hebben we hier ook (gehad) Ik noem enkele legendarische namen die voor de jongere deelnemers hier misschien niet zoveel zeggen, maar bij de ouderen zeker geen onbekende zijn: Theo Koomen Jacques Chapel Frits Tors Ageeth Scherphuys Koos Postema Aad van den Heuvel Ad Langebent Philip Freriks Willem Ruis Henk Terlingen

Philip Freriks is aardig op weg in zijn laatste maanden als nieuwslezer

Ik denk niet dat zo'n grote tv persoonlijkheid kennen in Nederland. Walter Cronkite heeft overigens wel 'nederlandsche roots' . Cronkite komt van Krankheid , en is in de loop der jaren op een 'amerikaanse' wijze geschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100