mag dit? zie uitleg

Ik moet morgen trakteren voor de klas omdat ik mijn frans boek ben vergeten te kaften en als ik niet trakteer word ik er uitgestuurd mag dit zomaar van de wet ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop een pakje kauwgom en geef iedereen een kauwgompje. Spreek met je klas af dat iedereen heel overdreven en luid smakkend kauwgom gaat kauwen. Zal de lerares niet zo leuk vinden haha. Succes!

Natuurlijk niet zeg het tegen je ouders en heeft de meester dat gezegd dat je moet trakteren????? Belachelijk

Meestal ligt het eraan wat je liever hebt, of trakteren of eruitgestuurd worden met alle gevolgen van dien. Denk niet dat daar een wet voor is.

nee hoor er is geen wet voor..dit is gewoon een hele irritante manier van een docent om er voor te zorgen dat jij je Franse boek niet meer zal vergeten te kaften....daar kan je verder vrij weinig aandoen jammer genoeg=p Toegevoegd na 1 minuut: anders trakteer je gewoon in de klas met een over ander snoepje en geef je de docent iets anders (iets wat niet zo lekker is) Toegevoegd na 2 minuten: om hem/haar ff lekker terug te pesten

Neen! Vertel het tegen je ouders. Ik vind het een vorm van chantage en waar haal je het geld vandaan om de klas te trakteren.

Ik zou het gewoon doen. Maak iets lekkers, dan houd de leraar voortaan wat meer van je en krijg je dus betere cijfers. Je mag toch ook huiswerk maken? En je moet ook bepaalde andere dingen kopen voor school. Ik zie je probleem(als het er al is) niet zo.

Ik zou het wel doen. Ga gewoon naar de supermarkt, haal 2 zakken winegums en deel gewoon uit. Kost niet veel, en dan is de klas blij omdat ze wat te eten hebben, de leraar is blij omdat je luistert, en jij bent blij omdat je er niet uitgestuurd wordt! Iedereen blij! Toegevoegd na 22 seconden: overigens: er is hier géén wet voor.

Wettelijk gezien hoeft het niet. Je kan echter ook gewoon een zak drop kopen, is niet duur en scheelt je een hoop geruzie met je leraar. Zo had ik een leraar die je liet trakteren als je een onvoldoende had voor een S.O., als ik de toets dan niet had gehaald deelde ik iets van kauwgum of pepermunt uit. Ik herinner me nog dat een klasgenoot van me een zak chips had meegenomen waarvan iedereen één chipje kreeg.

Ik neem aan dat al diverse keren is gezegd dat jij je boek moet kaften en is dit als voorwaarde gezegd voor een volgende keer. Je moet het niet zo zwaar zien, met een gekafte boek en zak wortels moet je het als een grap zien ;-)

Trakteer je klas dan op je gekafte boeken . Het is absoluut niet verplicht dat jij moet trakteren, ik zou me boeken kaften en je klas daarop 'trakteren' en zeker de leraar , en dan zou het helemaal gaaf zijn als je een snoepjeskaft hebt. Succes

nee, ik zou zonder traktatie de leerkracht vragen naar de 'kaftwet' van de betreffende school en mededelen dat je niets bij je hebt om te trakteren. als deze wet er niet is zelf de klas uitlopen. (dreigen is doen roep ik altijd) vervolgens loop je naar de directie en leg je het verhaal uit. (niet wachten tot je gestuurd word dus) :) bij de eerst volgende les waar je weer het lokaal in mag (met gekaft boek!) toegeven dat je wat lullig bezig was en alsnog iedereen gaat trakteren om het goed te maken. heeft de leerkracht een hekel aan kauwgom? haal dan de dikste kauwgomballen ever. heeft deze een hekel aan lollies? haal dan de grootste en hardste lollies ever, of koeken die je niet normaal kan eten zonder enorm te kruimelen.... succes!

Een wet bestaat er niet voor denk ik. Maar het kan niet dat jouw straf geld moet kosten. Daar kan niemand je toe verplichten. Je kan er best meteen met je ouders over praten.

Nee dat mag niet, maar weet je zeker dat je meester geen geintje heeft gemaakt? Origineel vind ik het wel maar laat hem dan die gebakjes ook maar betalen, dat zou nog origineler zijn :)

Nee dat mag niet. Daar zijn geen regels voor. Laat niet over je heen lopen. Leraren denken vaak dat ze alles te zeggen hebben. Je mag best tegen de leraar in gaan hoor! Vaak worden ze boos, want daar kunnen ze dan niet tegen, vaak kinderachtig vind ik. Je moet je niet laten overlopen door een leraar. Trakteren omdat je je boek bent vergeten te kaften. Ik zal gewoon niet trakteren en als je eruit wordt gestuurd nou en? Niet naar zo'n afdelingsleider gaan of wat dan ook. Gewoon naar de volgende les gaan.

ja jammer genoeg mag dit. tja, dit probleem heb ik ook altijd dat ik moet trakteren als ik mijn huiswerk niet maak

Bronnen:
ik

Als je hem echt een hak wilt zetten, moet je iets dieper in de buidel tasten. Je koopt dan zelf het lesboek ipv het te lenen via zo'n boekenfonds van school. Je kunt dan voortaan demonstratief met je ongekafte boek aan zijn les deelnemen en de leraar kan er niks van zeggen. (en als die leraar een beetje sportief is, moet hij toch denken: die heeft in ieder geval stijl)

Niet alle belangrijke regels staan in de wet en niet veel regelneukers maken zich populair. Je zou natuurlijk hard tegen deze regel in kunnen gaan en daar ook succes in krijgen. En zeker, je hoeft dan niet te trakteren en ze zullen je dan toch in de klas toe moeten laten maar dat wil niet zeggen dat je dan daadwerkelijk gewonnen hebt. Een hoop stennis maken om een zak drop van anderhalve euro is iets dat je gegarandeerd terug gaat krijgen en niet op een positieve manier. Er is niet gezegd wat je mee moet nemen. Een zak drop is gegarandeerd al meer dan genoeg en zelfs een puber kan die anderhalve euro missen. Je kan ook creatief worden. Met een ruime interpretatie en wat moeite kan je goedkoop origineel zijn. Mores kan belangrijker zijn dan geschreven regels wanneer je goed wil kunnen functioneren in een groep. Hou je er aan! De manier waarop iemand met dit soort dingen om gaat zegt veel over een persoon en hoe anderen tegen iemand aan (gaan) kijken. Als je dan toch een letterlijke regel wil hebben: Waarschijnlijk is de regel vrij strak en kan je gewoon de klas uit gezet worden voor het niet kaften van wat waarschijnlijk de gratis leen boeken van de school zijn. Je docent laat je die straf vervolgens afkopen. Die mogelijkheid voor anderen saboteren door die 'regel' aan te vechten zal je niet populair maken. Lukt het je namelijk dan zal de volgende zich er niet met een zak drop af kunnen maken. Die boeken zijn duur en zeker als de school ze verstrekt (moet tegenwoordig) zullen ze willen dat ze goed behandeld worden. Dus wat heb je liever als maatregel? Een zak drop of schoolplein vegen? Je hebt een regel overtreden. Nu moet je op de blaren zitten. Wees blij dat je er zo goedkoop af komt. Het zou me nl niks verbazen als ze je het boek kunnen laten kopen bij verkeerd gebruik. In het kort: don't be that guy...

Als het boek van een boekenfonds is, ben jij niet de eigenaar. Die eigenaar mag bepalen hoe jij met dat boek om moet gaan. Je heb vast ergens akkoord moeten gaan met een gebruiksbepaling waarin staat dat je je boeken moet kaften. 'Vroeger' kregen we bij een docent(e) om de haverklap 'straf' in de vorm van gedichten. Dit was een soort toneelstukje wat iedereen mee speelde, wat toch in een vorm van ordehandhaving resulteerde. Nu, 25 jaar later bespeur ik er wel wat lichte SM-trekjes in, maar het was in ieder geval onschuldig. Ik weet niet hoe de sfeer is in de klas bij deze docent, maar misschien is het gewoon goed om (op een creatieve manier) mee te spelen. Bokkend op je achterste benen staan met de houding 'heb jij wel het recht om mij ......' is een heel vermoeiende manier om door het leven te gaan. Toegevoegd na 7 minuten: (uiteraard was het de truuk om in die gedichten zo creatief mogelijk de situatie / het voorval / de docent op de hak te proberen te nemen)

Ik zie hat als één grote grap! Ik zou willen dat ik zo'n docent had... Om het geheel nog leuker te maken, koop je dropveters en zeg je in de klas dat je niet genoeg hebt (vanwege zakgeld o.i.d.) Dan geef je één dropveter per twee leerlingen, ieder aan één kant, en dan laat je ze naar elkaar toe eten. Jij doet dan hetzelfde met de desbetreffende docent... Wedden dat het hilarisch wordt? En nee... er is hier géén wet voor.... gelukkig. (en vergeet je boek niet te kaften!!)

Er is natuurlijk geen wet die aangeeft welke straf een docent mag geven voor welk vergrijp. Maar als er in de regels van de school staat dat jij je boeken moet kaften, wat meestal wel zo is, moet je dat gewoon doen. En aangezien het inmiddels zowat april is, heb je daar vast genoeg tijd voor gekregen, het schooljaar is tenslotte al even bezig. Dus als jouw leraar het onderhand een beetje zat is dat je je boek nog niet gekaft hebt, kan ik me ook wel voorstellen. Dan zou hij of zij natuurlijk kunnen zeggen dat je moet nablijven, strafregels moet schrijven, kauwgom onder tafles vandaan krabben, het plein aanvegen, een betoog schrijven over de voor- en nadelen van het kaften van boeken, maar je moet als straf trakteren. Dat had je volgens mij slechter kunnen treffen. Ik zou het dus gewoon doen. En als je niet wilt trakteren op iets eetbaars, kun je natuurlijk ook wat anders verzinnen, papiertjes met je handtekening bijvoorbeeld, papieren zakdoekjes, paperclips, of iets anders zinloos. Het is een ludieke straf, dat moet je gewoon sportief opnemen.

Als het een boek van het boekenfonds is, staat er een boete op het niet kaften en mag je blij zijn dat je er met een zak drop van afkomt.

Het is gewoon een grote grap. Niet veel van aantrekken. Achteraf kan je er nog mee lachen ;)

nee er is geen wet voor en uw meester heeft geen goede reden om dit te zeggen ook heeft hij er het recht niet voor zeg het tegen je meester of tegen je ouders maar er is geen wet dat je naar ''alles'' wat je leraar zegt moet luisteren

Geef iedereen wat, behalve je docent.

Mag niet, maar school mag wél van je verlangen goed je boeken te verzorgen (boekenfonds). Gewoon doen dus. En ja, tracteren is een practical joke, gewoon doen, laat je niet kennen. Al klinkt dit i=als een 1 april grap ;)

Ja dat mag, dus het is aan jouw de keus om gewoon je boek te kaften of eigenwijs te zijn en de klas uit gestuurd te worden.

Zeker, ken je artikel 297 van het wetboek niet? Daarin staat toch echt te lezen (en ik citeer): 'Hij of zijn die zijn of haar leerboek frans, engels of nederlands niet binnen de daartoe gestelde termijn van maximaal 3 weken en 4 dagen heeft gekaft, dient bij het eerstvolgende klassenbezoek een tractatie voor medestudenten en docent mede te nemen, of straffe van verwijdering uit het klaslokaal'. Dat je dat niet weet zeg!

Nee het mag niet maar koop een doosje wybertjes en trakteer, probleem opgelost.

Dat vind ik ook wel een goede. Gewoon een bos wortels meenemen. Is nog gezond ook.

nee dat is echt belachlijk.!! gewoon niet trakteren, hij heeft het recht helemaal niet om jou er uit te sturen.!

Omg, belachelijk. -.- Dat is gewoon zo'n eigen verzonnen regel van je leraar(es) Nee, dat mag niet.

Bij ons was het kaften van je boeken niet echt verplicht. Zeker niet als het boeken waren die je zelf kocht. Wel is het natuurlijk slim om je boeken te kaften. Het ziet er netter uit en je boeken gaan minder snel kapot. Ik denk niet dat je leraar je kan verplichten om te trakteren. Maar eigenlijk vind ik het wel een leuke manier om ermee om te gaan. Ik denk ook niet dat hij het negatief bedoeld heeft, maar meer als een grapje. Mijn leraren deden dat soort dingen ook wel eens. Persoonlijk zou ik gewoon dat boek kaften en trakteren op iets kleins. Gewoon met een zak chocolaatjes langs gaan ofzo!

Het makkelijkste zou je er vanaf komen door gewoon iets kleins te trakteren. De meeste mensen zouden dan ook voor de makkelijkste weg kiezen. Persoonlijk lijk ik meer op jou en zou ik me afvragen of zo'n leraar dat zomaar kan maken. Goed bezig! En ik denk dat als puntje bij paaltje komt, jij in je gelijk gesteld wordt als je niet trakteert. Daar kun je zeker een aantal goede redenen voor aanvoeren. Persoonlijk zou ik niet trakteren uit principe. Het gaat niet om het geld, maar om het feit dat een leraar jou niet hoeft te gaan vertellen waar jij 'je geld aan uit moet geven. Ook kan het nooit de bedoeling zijn dat de klas ervan profiteert dat jij ergens voor gestraft wordt. De klas mag er geen belang bij hebben dat jij een straf krijgt. Voor jou zou het ook nog eens vernederend kunnen zijn om voor het oog van iedereen te moeten trakteren en op die manier een beetje voor schut gezet te worden, terwijl een straf nooit vernederend mag zijn (dat geldt niet voor corvee, omdat je dan nuttige werkzaamheden verricht). Dus trakteer niet, laat hem jou er maar uitsturen en loop dan naar de teamleader om de situatie uit te leggen en je gelijk te halen. Tenzij je er makkelijk vanaf wilt komen, dan trakteer je gewoon. Maar zo zit jij niet in elkaar. Toegevoegd na 1 minuut: Oh, ik zie nu pas dat je de vraag 3 dagen geleden al gesteld hebt en dat je dus niks meer aan mijn antwoord hebt :( Hoe is het afgelopen?

Niet trakteren en naar je mentor/afdelingsleider gaan en zeggen dat jij verplicht moet trakteren terwijl je dit helemaal niet wil. Zorg wel dat je boek gekaft is en zeg: je kan het ook gewoon zeggen ipv gelijk straf.

Ik zou het wel doen en iets exstra lekkers voor je leraar maken dan staat hij lekker paf dat is leuk en dan moet je gelijk zeggen dat het je spijt lekker overdrijven dat verwachten de niet!. p.s als je niks in huis heb ga dan morgen voor school even paasietjes kopen ofzo

Volgens mij is boeken kaften toch eigen verantwoordelijkheid, de school mag je dat niet verplichten. Het is wel zo dat als je boek beschadigd is dat het bedrijf dat de boeken levert een bedrag in rekening mag stellen voor beschadiging van eigendom.

hey, herkenbaar.. toen ik op school zat werd dit ook wel eens gedaan. diegene die moest trakteren raakte er niet van onder de indruk en trakteerde op smartjes o.i.d. en dan ieder 1 smartie... had ze toch getrakteerd.. :)

Ik zal gewoon trakteren op de goedkoopste snoepjes die er zijn en aan de lerares een grotere stuk snoep of drop geven et daarin verwerkt een sterk laxerend middel erin, leert ze het ook meteen af.

Een leraar kan jou nooit verplichten iets materialistisch te "betalen" aan de school. Tenzij je natuurlijk iets kapot hebt gemaakt.

Dit mag absoluut niet. Praat met je ouders hierover. Je kan natuurlijk ook met je meester hierover praten. Waarom hij dit doet.

Vergeten te kaften? Het schooljaar is in augustus begonnen en is die franse les nu pas begonnen? Die les is vanaf augustus al begonnen en die leraar zal jou vast al vele en vele malen eerder gewaarschuwd hebben. Maar je had geen zin in kaften en dacht dat de leraar niet zo slim was en het iedere week weer vergeten was dat jij het niet gekaft had maar niets was minder waar. Die leraar zal vast al een hele tijd voor die school werken en zal echt niets doen om zijn baan op het spel te zetten zoals jou tegen alle wetten in laten trakteren. Bedenk dat een zak chips of een doosje tic-tacs minder geld kost dan een boete voor een beschadiging aan het boek. Bedenk er tevens bij dat het je eigen schuld was dat dat boek niet gekaft is en neem je verantwoording hiervoor. Koop een mooie kaft en neem er thuis 5 minuutjes voor van je eigen tijd en laat het boek morgen zien en neem je traktatie mee....bak desnoods een lekkere cake ( hooguit 2 euro voor een pakje en 2 euro nodige ingredienten) en geniet van de smakelijke gezichten van jouw zelfgebakken cake en ervaar dit als een les voor de volgende keer!

Wat heb je liever trakteren of een "aantekening" Sommige leraren denken lollig te zijn door dit soort dingen te doen

Vijf dagen geleden heb je je vraag gesteld. Ik neem aan dat je intussen dat boek toch wel gekaft zult hebben. En ook getrakteerd natuurlijk. Anders: kappen met zeuren en kaften die hap! En je docent bedankt voor weer een stukje broodnodige opvoeding!

Pak een oude krant en wikkel die om je boek. Boek is gekaft en klaar ben je! Trakteren? Vergeet het maar! Laat hem zijn eigen snoepjes kopen. In het wetboek staat niets vermeld over het uit de klas sturen van leerlingen als zij hun boek niet hebben gekaft, echter de school kan het wel in de reglementen hebben opgenomen. En daar hoor je je aan te houden?! Mits je natuurlijk een puber bent dan hoor je tegen alle regels aan te schoppen. Succes!

beetje flauw vind ik dit. trakteer hem en de klas op je prachtig gekafte boek! laat het zien aan hem en de klas, en misschien dat de leraar dan inziet dat dit best een kinderachtige actie is.... hij heeft gewoon zin in een traktatie denk ik. zo geef je ook je grens aan, dat dit niet zo respectvol is naar jou toe. het zou ook kunnen zijn dat het een grap is van hem (wel een slechte, want hij dreigt je eruit te zetten, hij maakt je gewoon bang!). leraren zijn mensen, niet meer of minder dan jij. dus ook bij deze persoon mag je op een nette manier je grens aangeven. wees niet bang. je zou hem nog kunnen vragen, of hij zelf nooit eens iets vergeet en dan ook altijd tracteert, of dat een gewoonte is voor hem of zo? en als je er uit wordt gestuurd kun je dit vreemde verhaal vertellen aan het schoolhoofd. het feit dat je deze vraag al stelt, geeft aan dat het hele verhaal je ook niet logisch in de oren klinkt.... succes! of heb je inmiddels al wel getracteerd??

trakteer de docent op iets heel vies

Denk niet dat dit mag, maar ik zou de gehele klas trakteren op een uurtje winkelen in de stad (op eigen kosten natuurlijk), en uiteraard obv de leraar, is die man er ook even uit, heeft hij wel nodig geloof ik.

Dat mag, want ze heeft het recht je eruit te sturen. Zie dit gewoon als een soort kans om er niet uit gestuurd te worden, dat had ze namelijk ook meteen kunnen doen.

Eigenlijk niet misschien zij die het gewoon voor de grap, zie wel dat die dag dat je eigenlijk moest trakteren je boek gekaft is. Normaalgezien moet je niet trakteren je bent er niet toe verplicht. Ik zou het niet doen, moest de meester dan toch boos worden ga dan naar de directeur/directrice of vraag aan je ouders raad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100