Als je wilt leren tekenen, waar kun je dan het beste mee beginnen?

Toegevoegd na 4 minuten:
ik bedoel, wat kun je het beste als eerste gaan tekenen? ik begon met de helm van darth vader natekenen, maar dat ging totaal fout.. is het handig om te beginnen met kubussen tekenen ofso?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tekenen kan je leren. Begin met een vaste hand te krijgen, rechte lijnen trekken, rondjes enz. Hoe je bijv. een kubus het gemakkelijkste maakt, zie mijn link; http://www.youtube.com/watch?v=XDgWPUP7eP8&feature=related Als je ernaast kijkt zie je nog veel meer filmpjes met tekentips. Het beste kan je nl. bekijken hoe het gaat en dan uitproberen. Succes, tekenen is zo leuk en je hoeft het niet eens te kunnen. Zet gewoon je gevoel op papier!

...Awel, men kope een schetsblok en een goede stilo. Toegevoegd na 2 uur: ...Grapje. Nee, best leer je eerst de basisvormen goed te tekenen zoals kubussen, cirkels. Diepte. Het kan ook helemaal geen kwaad om tekeningen echt over te trekken met overtrekpapier. Je volgt dan de lijnen en gaat inzien waarom ze zo getekend zijn. Op een gegeven moment teken je het zo na zonder overtrekpapier. Je kunt nu ook de stap te wagen om eens van de tekening af te wijken en zelf iets te tekenen. Tekenen is leuk! Heel veel plezier ermee! Iedereen kan het leren.

Ik zeg altijd, tekenen kun je niet leren, het zit in je of niet.

Natuurlijk zal je nooit kunnen tekenen zoals mensen die hiervoor aangeboren talent hebben, maar je kan het toch ook wel leren. Er bestaan speciale tekenboeken voor: Tekenen voor Dummies Grondbeginselen voor het tekenen Barber, B. En je kan ook naar de tekenschool gaan. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100