Ik wil met koninginnedag Saté en Hamburgers verkopen op straat Mag dat?

Ik sta bij KVK ingeschreven als kok/cateraar Mag ik in Amsterdam of Utrecht etenswaar verkopen met koninginnedag als ik hiervoor een vergunning aanvraag? En bv blikjes cola en sinas of mag ik ook alcohol verkopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat mag ik verkopen? Eigenlijk mag je bijna alles verkopen wat je wilt. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Zo is het voor particulieren niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen. Dit betekent dat verkoop van alles wat gekoeld bewaard hoort te blijven, of voor het eten eerst verhit moet worden, niet is toegestaan. Ook mag je alleen fris in blikjes of plastic flesjes verkopen. Glazen flesjes en normale glazen zijn, vanwege de veiligheid, verboden. Ook blijft de Verordening op de Straathandel tijdens de vrijmarkt ook gewoon van kracht. Dit betekent onder andere dat je geen levende dieren mag verkopen. Geen alcohol! Ook is het ten strengste verboden om alcoholische dranken (dus ook geen bier!) te verkopen zonder dat je daarvoor een vergunning en/of vrijstelling hebt. Tegen het verkopen van drank wordt tijdens koninginnedag streng gecontroleerd. Mocht de politie zien dat je drank verkoopt, dan wordt de drank zonder pardon in beslag genomen. Het verkopen van drank is alleen toegestaan als je daarvoor een vergunning hebt. Zie voor meer informatie ook onze spelregels-pagina.

Meestal heb je voor voedingswaren een vergunning nodig of zoals jij hebt een inschrijving kvk, check even bij de gemeente waar je wilt verkopen! Zie hier de info voor Rotterdam; Welke procedure wordt gevolgd? De verkoop van etenswaren en alcoholvrije dranken is uitsluitend toegestaan indien u als ondernemer in het bezit bent van een Rotterdamse markt- cq straathandelvergunning of in het bezit bent van een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel als ondernemer met verkoop van eet- en drinkwaren. Particulieren worden geweigerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100