op welke temperatuur smelt chocola

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

rond de 36 graden begint het te smelten anders zou het niet smelten in je mond

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp45.htm

Rondom 25 graden maar ligt aan de samenstelling, kan wat verschil inzitten

Het ligt er aan met welk doel je het wil smelten: als het is om te tempereren dan houd je voor witte chocolade 28 graden aan, voor melkchocolade 30 graden en voor puur 32 graden aan. Het is wel belangrijk om de chocolade direct te verwerken op die temperatuur, dan gaat het mooi glanzen en kraakt het mooi bij het opeten of breken. Dit heeft te maken met de structuur van de chocolade, je moet het zien als allemaal legoblokjes die alleen met de juiste temperatuur goed in elkaar passen. Pas als alles goed past zal de chocolade mooi breken (knakken) ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100