Weet iemand lekkere vervangers voor melk, want ik weet sinds een paar weken dat ik lactose intolerant en.

Ik heb al soja en rijstmelk geprobeerd maar dat vind ik niet lekker. Soja yoghurt naturel lust ik ook niet...

Weet jij het antwoord?

/2500

Of jij het lekker vindt is dan nog even een vraag, maar je zou geitenmelk kunnen proberen. Dat is lichter verteerbaar en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties en maag-darmklachten. Bovendien worden essentiële mineralen beter opgenomen. Toegevoegd na 3 minuten: Meestal is geitenmelk niet geschikt, aangezien geitenmelk vrijwel evenveel lactose bevat als koemelk. Toch wordt in de praktijk gezien dat geitenmelk beter dan koemelk wordt verdragen door mensen met lactose-intolerantie; mogelijk door de betere verteerbaarheid van de melk.

Kaas?

optimel of karnemelk met siroop en dan even roeren

Tja, als je dan ook nog moeilijk doet over de vervangers, zoals soja en rijstemelk dan drink je toch gewoon water, of thee, of vruchtensap.

er zijn koekjes die ongeveer hetzelfde als melk bevatten, maar met minder lactose. ik vind ze erg lekker

Optimel !! Superlekker!

Misschien kan ik je optimistisch stemmen via een hele lange waslijst met (huis)merk gebonden producten van AH? http://www.lactolerant.nl/ah.pdf Zoon van vriendin heeft o.a koemelk en gluten allergie . Vooral als kind voor hem en ouders een enorme zoektocht om alsnog ook echt lekkere dingen te vinden! Wat helaas de artsen (Maag/Lever/Darm specialisten) na de diagnose vergeten , is dat als je allergie hebt voor aantal dingen, je als patiënt ineens zeer beperkt voelt in je vrijheid. Een goede diëtist kan je ook helpen met vinden wat voor jou wel lekkere en goede alternatieven zijn! Belangrijk is dat "de lijst van mag-niet" minimaal wordt, en de lijst van : "kijk dat kan en mag allemaal wel, stukken langer ;) Ps AH is maar een voorbeeld qua supermarkt, maar als je goed kijkt daar kun je bijna alle producten ook elders vinden, en minder prijzig ;) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100