Gaat bij jou eigen belang altijd voor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigen belang gaat altijd voor... Maar dan ook altijd... zonder uitzondering... Als je je man eigen voelt, of je kind eigen voelt, en je komt op voor je man, of voor je kind, dan kan dat zijn dat je die eerder kiest om te helpen, dan jezelf, maar dan nog is dat eigenbelang... Wat ik dus zeg is dat eigen niet alleen je persoonlijke eigen kan zijn, maar in een grotere kring... Er zijn mensen die willen sterven voor het vaderland, dan is het eigen dus het vaderland, dus toch eigenbelang... (Je kunt het zo makkelijk afkraken, als je niet wil begrijpen wat ik zeg...)

Nee. 'kHeb een grote hekel aan "ikke ikke ikke en de rest kan stikken". Alleen op een onbewoond eiland lijkt me dat een zinvolle instelling.

Nee zelden.

nee die van man en kinderen gaan eerst.

eerlijk gezegd heb ik dat wel maar daar werk ik aan :) btw er zijn ook momenten van niet hoor

ik heb wel eens gehoord dat je alles uit egoisme doet, ook anderen helpen. je krijgt er namelijk een geweldig gevoel door. Het is leuker te helpen dan geholpen te worden. Ik weet niet zeker of het zo is hoor, maar ik heb wel enorm genoten toen ik van mijn baas kerstpakketten voor de huizen van arme mensen mocht zetten, aanbellen en wegrijden. Misschien is alleen wat je voor je kinderen doet puur uit liefde, en leef je verder toch wel voor je eigen belang.

Ik heb er ook een stukje belang bij, wanneer ik het belang van een ander voor laat gaan. Al was het alleen maar voor het gevoel van plezier en blijheid wat je voor de ander kunt voelen.

Dat ligt er aan.. binnen mijn gezin gaat dat vaak voor maar als iets echt ten koste van mezelf dreigt te gaan of ik moet mijn grenzen beduidend verleggen, dan wordt het een ander verhaal..Dus de ene keer wel en de andere keer niet.. en op mijn werk bijv. zal ik zeker eerder voor mezelf kiezen.. Er is niemand anders die beter voor mij zelf kan zorgen dan ik zelf, toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100