Ik kan nooit wat onthouden van het huiswerk woordjes leren enzo kan weet iiemand een truc ofzo , ? ;'$

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja alles een paar x doorlezen dan je hand aan de ene kant en de andere kant vertalen, als het niet lukt weer opnieuw beginnen! Lukt echt!

Speel zachtjes Bach muziek ofzo op en zit rechtop en laat je overhoren

de stomste ezelsbruggetjes bedenken

vaak overschrijven of wrts !

Met note-it's de woorden in de wc plakken. Dat heeft als effect dat je het vrij frequent ziet en daardoor leert herkennen en onbewust leer kennen. Steeds als je een woord kent briefke eraf halen totdat je ze allemaal kent. Werkte by my heel goed. Of bij woorden associaties maken zodat je ze gemakkelijker herkent en daardoor leert onthouden. Bv Het woord crêpe (pannekoek) kreperen pijnhebben - een pannekoek met pijn. Wat ook wel wil helpen is eerst bekijken dan paar dagen laten rusten zodat de stof kan rijpen in je hoofd waardoor je sneller zal herkennen. Dit werkt goed op de lange termijn, waarschijnlijk heb je daar als student/scholier niet zoveel aan omdat je een toets of overhoring in vrij korte tijd hebt. Over 15 jaar zul je zien dat je van een taal als bv Frans ineens best veel vocabulaire hebt onthouden, terwijl je daar nu niet vanuit gaat. Succes iig!

Overschrijven

Ik had dit probleem eerst ook je moet dan meer/een andere structuur in je manier van leren brengen wel/geen muziek woonkamer/eigenkamer probeer vooral meerdere keren 15 minutjes te herhalen dan in een keer2 uur succes!

Je moet herhalen en herhalen en herhalen... Dan onthoud je het veel langer.

Bronnen:
Van m'n meester geleerd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100