Wat moet je doen als je een paspoort van iemand hebt gevonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar de politie brengen Toegevoegd na 40 seconden: "Een gevonden paspoort, rij-, kenteken-, identiteitsbewijs of OV-studentenkaart of sleutels, kunt u afgeven op een van de politiebureaus in de regio. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat de documenten zo snel mogelijk in bezit komen van de eigenaar. Dit bespaart de eigenaar de kosten voor het aanvragen van een nieuw document en is tevens goed voor zijn/haar gemoedsrust."

Bronnen:
https://aangifte.politie-rotterdam-rijnmon...

Dit kunt u afgeven op het gemeentehuis of anders bij de politie. U kunt natuurlijk zelf ook enig speurwerk gaan verrichten en het paspoort daarna bij de juiste persoon ( te naam gestelde paspoort) afleveren.

Sterker nog: je móet het afgeven aan de politie. Ergens op het paspoort staat ook in kleine lettertjes, met een hele lap tekst erbij "...eigendom van de staat..." Dat betekent dat het paspoort ten allen tijde eigendom van de staat is en blijft en ben je formeel zelfs strafbaar (van een federaal misdrijf) als je het paspoort van een ander in je bezit hebt. Niet dat ik denk dat het arrestatieteam gelijk uitrukt, maar toch.... Afgeven op het politiebureau dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100