mag mijn kind een iphone kopen op zijn 10 jaar? mijn kind wil een iphone 3gs kopen op 10 jaar moet ik het toelaten of komt er niks van in huis?

zelf heb ik een lg cookie ( de oude vn mijn zoon) hij heeft nu een samsung star.

Weet jij het antwoord?

/2500

Doe wat je niet laten kan maar denk er wel over na. Je zal de eerste ouder niet zijn die het toestaat en ook niet de laatste. Persoonlijk vind ik het wat jong.

10 jaar!!! en jij moet vragen of je het moet toelaten? ik zou het niet doen, een kind van 10 jaar kan het ookmet een goedkoper telefoontje doen...waar gaat dat heen als je zoon ouder word..

Van mij mag je hoor, maar ik weet amper wat een Iphone is. Jij bepaalt wat er in jouw huis komt, je zoon niet, en wij zeker niet

Het is uiteraard leuk voor u zoon. Alleen heeft hij er wat aan. Belt hij er veel mee? Als het alleen om de spelletjes gaat kan je ook voor een iPod Touch gaan.

zou het zeker niet toelaten,wat moet een kind(?)nu al met zo iets speciaals gaan uitrichten...dat hij eerst maar gelukkig is met een gewone gsm en verder nog wat geniet van zijn kind zijn;en verder wat zal zijn volgende eis zijn?

Mijn dochter van 10 jaar heeft haar (niet al te dure) mobieltje een keer in haar broekzak laten zitten en ik heb niet al te nadenkend dat ding mee in de wasmachine gemikt. Resultaat: een dood mobieltje. Daar heeft ze veel van geleerd. Wat moet een tienjarige met zo'n duur ding? Waar haalt jouw tienjarige het geld vandaan om zo'n duur mobieltje te kopen? En zou hij er dan voorzichtig mee zijn? Kun je dat wel verwachten van een kind van 10? Krijgt je kind zo geen heel scheef beeld van de waarde van dingen (ook al kun je het misschien best betalen)? Bij mij thuis zou het niet waar zijn. Een Samsung Star is al een heel mooi apparaatje. In de meeste gezinnen is het echt andersom: de kinderen krijgen de afdankertjes van pa en ma tot ze er zelf voor gaan verdienen.

Een vreselijk duur apparaat. Met heel veel mogelijkheden. Kun je uur in uur uit mee spelen, geen tijd meer om buiten te spelen. Jaloerse vriendjes. Raakt lekker makkelijk kwijt, even onbeheerd laten liggen en foetsie. Natuurlijk bepaalt eenieder zelf wat hij zijn kinderen geeft. Ik zou zijn vastberadenheid toetsen. Ga maar sparen. En wie betaald dat dure abonnement? En hoeveel uur per dag mag hij er mee spelen? Dat zou ik ook van tevoren afspreken. Het is voor kinderen ook zinvol te leren dat ze niet altijd het nieuwste, het mooiste, het duurste en het grootste kunnen hebben.

mijn zoon is ook 10 (en gelukkig minder wijs op dat gebied dus ik heb nu geen vreselijk drama) Wat mij betreft zou het nl NIET aan de orde zijn. Ik vind het zelf vreselijk dat kicken op al die gadgets en dat zou voor mij de reden zijn dat hij het niet mag. als hij iets heel graag wil mag hij ervoor sparen maar dan nóg (helaas voor hem ) heb ik wel inspraak. Als hij nl al zijn geld uitgeeft zal ik toch moeten dokken als hij eens echt iets moet kopen. Als je 10 bent koop je wat mij betreft geen spullen die ik zelfs voor volwassenen overdreven vind maar ben je boven de 18 mag je zelf uitmaken wat je "verslavingen" zijn.

Op je 10e met zo'n telefoon rond lopen is in mijn ogen niet nodig. Voor veel volwassenen is het al een hele aanschaf en een kind van 10 zou het dan normaal moeten vinden om maar met een iphone rond te lopen. Er zijn zat prima modellen voor minder geld.

TEGEN: 1. Je zou eens moeten weten wat mensen er voor over hebben om een Iphone in hun handen te krijgen, en hoe makkelijk doelwit jouw kind is. 2. wat heeft hij of zij eraan? volgens mij zou een nokia 3310 nog steeds prima bellen. 3. Waarom zoveel geld? je hebt telefoon voor 2 tientjes en dan zou je er 1 kopen van een halve rug. 4. Wil je dat je kind aanzien heeft? persoonlijk vind ik dat als je 10 jaar bent nog niet zoveel te willen hebt, en zeker niet voor het aanzien. 5. Als zo'n ding uit zijn of haar handen valt dan is het over en kost het je een hoop geld. Voor: 1. Je gaat met de tijd mee, dus leert hem of haar vroeger met dat soort dingen om te gaan. Nou voor mij zal de keuze niet zo moeilijk zijn: kom maar weer terug als je naar de middelbare gaat.

Het ligt eraan hoe je de vraag interpreteert. Of jou kind van 10 jaar een Iphone mag kopen. Hij mag als hij geen abonnement afsluit een Iphone los kopen voor ongeveer €500,- . Met abonnement moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Is het verstandig. Dat is nogal hypothetisch aangezien ik jou zoon niet ken. Maar het is een goede en lastige vraag. Ik ken mensen die hun kind alle nieuwste gadgets gaven. Abonnement op ouders naam en klaar. Kind is nu ruim volwassenen, ouders in de schulden. Kind kan niet met geld omgaan. Ik ken ook `verwende`kinderen die nu op volwassen leeft heel goed met geld om kunnen gaan. Zou ik het doen? Nee. Waarom? Ik snap dat een kind van 10 uit veiligheidsoverwegingen een mobiel heeft. Echter wat moet hij met een Iphone met alle ellende van het internet wat op zon toestel zit. Pedofiele zijn zeer actief en internet pesten is een trend. Hoe heb ik de controle met een iphone.

wil je kind er indruk op maken bij zijn vrienden(innen) ? misschien moet je vragen of hij/zij het zelf heel graag wil! ik ben nu 11, ik heb een nokia 6700, niet een superdeluxe mobiel maar ik wil eigenlijk wel een andere. eerst zat ik er ook aan te denken om een iphone te nemen maar ik deed toch maar de nokia 6700. dat vind ik nu best balen, een vriendin van mij heeft nu gewoon een samsung DIVA!

Ja, hij mag de telefoon kopen, maar of je het wel zou doen? Ik zou het zeker niet doen, dadelijk laat hij het een keertje vallen of wordt het bijvoorbeeld mee gewassen in het wasmachine en de Iphone doet het niet meer. Als het alleen maar om te bellen is, waarom zou je dan zo'n duur ding kopen waar je veel dingen mee kan, maar waar hij denkelijk niets aan heeft. Natuurlijk is de keuze uiteindelijk aan jou, kies zelf wat jij denkt dat het beste is.

nee,wacht maar totdat die groeit,als dat niet lukt en hij maar zeurt enso,dan kan je het wel voor hem kopen! maar mijn antwoord is nee,

Ik zou het niet doen. Als je 10 bent hoor je gewoon nog lekker met andere kinderen buiten te spelen. Ik ben nu 18, en kreeg mijn eerste mobieltje toen ik 14 was. Wat dat betreft is er de laatste paar jaren toch best wat veranderd, toen ik 10 was had niemand van mijn leeftijdsgenootjes nog een mobieltje.

ik heb er 2 woorden voor: NIET DOEN

een 10 jarige is wel een heel makkelijk slachtoffer waar je van kunt stelen...

ok wat moet een kind van 10 jaar met een eigen mobiel. ik vind het zowiezo jong voor mobiel en zeker voor een iphone. denk dat ik mijn kind over 10/11 jaar mijn oude mobiel mag hebben. ( is nu 2 jaar). dus als ie naar de middelbareschool vind ik wel een goed moment.

ik zou beginnen met een wat eenvoudige mobiel. En om het jaar steeds een luxere. Want anders word je kind als verwend genoemd en dat wil je ook niet? Of je kind gaat deken dat ie alles van je krijg. Ik zeg neen!

Die grens ligt steeds lager... Wat moet een kind van 10 met een iphone? 20 jaar geleden hadden we nog telefoons met een draaischijf en was niemand mobiel. Zijn we ook niet slechter van geworden. Met zo'n ding stompen kleine kinderen hun creativiteit af, want je kunt er niet alleen mee bellen... ook spelletjes doen en video;s kijken en weet ik wat al niet meer. Je moet ze de kost geven die de hele dag achter de tv of computer zitten gekluisterd en niet meer weten wat het is om een schilderijtje te maken, of iets moois van hout te bewerken, te kleien of iets anders met je handen te doen. of gewoon met zijn alleen een bordspel spelen aan tafel zoals vroeger. Ik heb zelf een kind van 12, en die heeft een mp4 speler, en thats;s it. Ze mag een uur per dag tv kijken of computeren, in het weekend twee uur. In de overige tijd Is ze heel creatief met van alles bezig en geniet daarvan. Ze is blij met kleine dingen. Dat wil ik graag zo lang mogelijk zo houden. geef je kind een horloge...

ben je gek wat weet een kind van 10 nu van bel kosten niet alleen is het toestel te duur maar bedenk ook een dat je met dat prepaid kaartje dat je kind gaat geven nix kan en als je hem een abbo geeft ben je helemaal niet wijs bezig Stel hij vergeet zijn internet af te sluiten 24 uur bellen ja dat tikt aan hoor. niet doet gewoon gsm tje met prepaid kaartje klaar. en dan nog 12 jaar vind ik de minimale leeftijd om gsm te hebben en dan nog alleen voor noodgevallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100