wat is theater ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat het poep is .

Theater is toneel. Toneelspelen is acteren maar je hoort ook wel eens; "Maak niet zo'n theater". Dat betekent dat je dan overdreven 'toneel' speelt. Het gebouw waar toneel wordt opgevoerd is het 'theatergebouw' maar in de volksmond zegt men gewoon 'theater'. Theatraal gedrag is dan ook meestal groot gebarend, overdreven gedrag. De meeste toneelstukken zijn ook vaak overdreven, omdat alles benadrukt moet worden zodat het publiek al aan lichaamshouding en sterk geaccentueerd taalgebruik van de acteurs het spel begrijpt. Toegevoegd na 23 minuten: Een definitie van het woord theater is dus; "aanstellerij', of "podiumkunst".

Ik weet het, het is een kunst!

Theater is een verzamelnaam voor de kunstvormen die levende voorstellingen voor publiek maken. Voorbeelden zijn: Absurd toneel Bewegingstheater Blijspel Cabaret Combitheater Commedia dell'arte Dans Drama Episch theater Improvisatietheater (o.a. ook Theatersport) Kindertheater Klucht Komedie Locatietheater Melodrama Musical Muziektheater Opera Operette Pantomime Poppenkast Straattheater Toneel Variété Vormingstheater Wagenspel Wetenschapstheater

We spreken over theater als er een speelplek is waar een of meer spelers voor een publiek optreden. Er zijn verschillende vormen van theater: - Toneelspel - Mime - Dans - Zang - Muziek - Een combinatie van de bovengenoemde Als in een voorstelling meerdere kunstvormen worden gecombineerd spreken we van een totaaltheater.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100